A rejtélyes Hold – Avagy milyen hatása van a Holdnak? 

0
348
Fotó: 123rf.com

A Hold járásának és a Földi életre való titokzatos hatásának tanulmányozása régmúltra vezethető vissza. Mára jól ismertté vált a Hold ciklusa, a vízmozgásra gyakorolt hatása. Az asztrológiában a Hold  jegy- és házhelyzetének különös jelentősége van a lelkünk megismerése szempontjából.

Az ősi egyiptomi papok rájöttek, hogy az égi események és a földi történések között összefüggés van. A Hold járására alapozták az első naptárakat, holdhónapokkal, holdévekkel számoltak. Ehhez igazították tevékenységeiket, a földművélést, a gyógyítást. Bizonyított tény, hogy a Hold befolyásolja a tengerek ár-apály mozgásának ciklusát is. Mivel az emberi szervezet több mint 70 %-a víz, természetes, hogy ránk emberekre is hatást fejt ki. Legkézenfekvőbb példa erre, a nők 28 napos menstruációs ciklusa.

Újholdkor erőteljesebbek, lelkesebbek vagyunk. Például a szárnyasokat tenyésztők úgy időzítik, hogy a csibék a tojásokból újholdkor keljenek ki, mivel akkor sokkal ellenállóbbak, erősebbek lesznek. 

Növekvő Hold idején megnő az étvágyunk, alkalmas időszak a vitaminok-, és ásványi anyagok pótlására. A szervezet ilyenkor vizesedésre hajlamos.

Teliholdkor csökkenhet a koncentrációs készségünk, gyakoriak a balesetek. Megfigyelték, hogy ilyenkor a bűnesetek száma is megnő. A kismamáknál beindulhat a szülés, a műtéteknél gyakoribbak a vérzéses események. Érzékenyebbé válunk, nyugtalanabbul alszunk. A sebek lassabban gyógyulnak, a gyógyszerek pedig nehezebben szívódnak fel.

A fogyó Hold ideje alkalmas a böjtölésre, diétára, lelki gondok felejtésére. Erre az időszakra érdemes tervezni a kozmetikai kezeléseket,  hajvágást,  növények metszését.

Az asztrológiában a Hold képviseli a lélek minőségét, a belsőnket, érzéseinket. Nő esetében anyaként és feleségként is élhetjük a Hold hatását, férfiként leginkább a férfi a feleségére, anyjára, lányára vetíti ki a Hold adta jellemvonásokat.  

A születési képletünkben fontos szerepe van annak, hogy a Hold milyen jegyben járt világra jöttünk pillanatában. A Hold 2-3 naponta vált jegyet, így ha nem is  ismerjük a pontos születési órát és percet, akkor is jó esélyünk van erről információt szerezni. Ezt megtehetjük asztrológiai program segítségével, vagy ha részletesebb ismeretre vágyunk, akkor rábízhatjuk magunkat képzett asztrológusra.

Milyen  jellemzőik vannak az egyes Hold jegyeknek?

KOS Hold

Önérvényesítő, makacs, szenvedélyes, tehetséges vezető. Feladata megtanulni a másokkal való együttműködést. Biztonságot ad neki, ha önállóan cselekedhet. Anyaként erős, határozott. Feleségként az ő akarata érvényesül. 

BIKA Hold

Kitartó, megbízható, gyakorlatias. Lakása szép, ízléses. Fontosak neki az életörömök. Nem szívesen költözik, nem szereti a változásokat. Túlságosan ragaszkodhat emberekhez, tárgyakhoz, anyagiakhoz. Feladata megtanulni mindezek elengedését. Feleségként hűséges, anyaként túlgondoskodó.

IKREK Hold

Kíváncsi, jól kommunikál, rugalmas, fontos neki a szabadság, lakása színes. Olyan társra van szüksége, aki intellektuálisan is partner. Nehezen tudja érzelmeit kifejezni. Feladata megtalálni a saját igazságát, hogy ne azt mondja az embereknek, amit hallani akarnak.  Biztonságot neki a változás és a kapcsolatban a szabadság adja. Feleségként racionális. Anyaként tanítja a gyereket, jól kommunikál vele, de a lelkét nem biztos, hogy megérti. 

RÁK Hold

Nagyon érzékeny, gondoskodó, hűséges, mások hangulatát át tudja venni. Lehet szeszélyes is. Lakása otthonos, kényelmes. Feladata felelősséget vállalni érzelmeiért, el kell engednie azokat a kötelékeket, amikre már nincs szüksége. Biztonságban saját környezetében érzi magát. Feleségként szolgálatkész, aggódó, féltékeny. Anyaként gondoskodó és féltő. 

OROSZLÁN Hold

Nagylelkű, kreatív, büszke, karizmatikus, természetes vonzereje van. Ösztönösen uralkodik, jó szervező és vezető. Hűsége miatt sokáig benne maradhat rossz kapcsolatban, vagy rossz munkahelyen. Feladata felismerni saját erejét, és félre tenni a hiúságát. Biztonságban akkor érzi magát, ha középpontban lehet. Nőként uralkodó, a férfinek nehéz mellette érvényesülnie. Anyaként büszke gyerekeire. 

SZŰZ Hold

Fontos számára, hogy tiszta legyen a környezete és pozitív tulajdonságú emberek vegyék körül. Önzetlen, gyakorlatias, segítőkészségét kihasználhatják. Gyógyító képességei lehetnek. Tökéletességre törekszik. Jó elemző, addig rágódik a dolgokon, ameddig gyökeréig meg nem érti. Feladata felismerni értékeit, tehetségeit. Biztonságban érezheti magát, ha másokat szolgálhat vagy kritizálhat. Nőként pedáns, de lehet önbizalomhiányos is. Anyaként maximalista, mindig neveli gyerekét.

Az állatöv további 6 jegyének jellemzőit a magazin következő számában olvashatják a kedves olvasók.

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph. D.