Ismerje meg jobban a gyermekét!

0
296
Fotó: gettyimages.com

A szülő-gyermek viszony mindig egy érdekes kapcsolódás. Tudta, hogy két ember asztrológiai képletének összevetéséből megfejthetjük a találkozásuk célját? Arra is választ kaphatunk, hogy miben tudják egymást segíteni, mi a közös életfeladatuk, milyen életterületen lehetnek együtt szerencsések vagy nehezítve.

Korábban már többször írtam arról,miként lehet segítségünkre a születési horoszkópunk (radix), amely azt mutatja meg, hogy a világra érkezésünk pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az állatövön. Azonban azt még nem fejtettem ki, hogyan adhat információt  két ember kapcsolatáról a képletünk.  Ha ismerjük a pontos születési időpontot (órát, percet is), lehetőség van a két radix egymásra vetítésére, ezt hívják az asztrológiában összevetésnek, vagy szinasztriának.

Leggyakrabban arra kíváncsiak az emberek, hogy az aktuális társukkal mennyire illenek össze. Nagy segítség lehet ez a kialakulóban lévő kapcsolatoknál vagy házasságkötés előtt. Kiváló lehetőség akkor is, ha meg akarjuk érteni a kollegánkkal, barátunkkal való kapcsolatunkat. Azonban nagyon gyakran a szülők a gyermekeikkel való kapcsolódásukba szeretnének jobban belelátni. Választ keresnek a gyermek szokatlan viselkedésének okára, vagy magyarázatot arra, hogyan lehet kétugyanúgy nevelt gyermek esetén merően más a kapcsolat minősége.

Mit tudhatunk meg két ember összevetéséből?

Megállapítható, hogy mi a találkozásuk célja, mire jött létre a köztük lévő szövetség, milyen elvárásaik vannak tudatalatt egymás irányába, vagy mit szeretnének egymástól kapni. Látható, hogy volt-e közös előző életük, illetve karmikus-e(sorszerű) a jelen találkozás.

Arra is fény derül, hogy mely életterületeken tudják egymást segíteni, hol érezhetik a közös életüket nehezítve, illetve mely területen lehetnek szerencsések, sikeresek. Kiolvasható, miként tudnak a mindennapokban együttműködni, meg tudnak-e egyezni, van-e közös érdeklődési körük, és az is, hogyan tudják egymást átalakítani, formálni. Megnézzük, hogy mennyire erősek együtt, vagy inkább külön-külön tudnak-e hatékonyabbak lenni. A lelkük minőségét, a napi ritmusuk hasonlóságát is vizsgáljuk. Akiknek nagyon más az életritmusuk, nem tudnak jól együtt élni.

A probléma sokszor párkapcsolat esetén csak összeköltözéskor jelentkezik. Megnézzük vannak-e feszültséget hozó fényszögek, ki az, aki dominánsabb a kapcsolatban, ki tudja a másikat jobban irányítani. Tudják-e önzetlenül segíteni egymást, vagy felmerül-e a lehetősége annak, hogy esetleg becsapják egymást. Párkapcsolat esetén vizsgáljuk, hogy tartós-e a kapcsolat, lehet-e jó házasság a találkozásból.

Milyen kérdéssel fordulnak hozzám a szülők?

Többször előfordult már, hogy többgyermekes anyuka keresett meg azzal a problémával, hogy az egyik gyermekével nagyon jó a viszonya, a másikkal pedig nehezen találja meg a közös hangot. Sokszor éreznek feszültséget a szülők a gyermekükkel való viszonyban, úgy érzik, a gyermekük manipulálja, lelkileg bántja őket.

Esetleg nem értik, miért nem lehet irányítani csemetéjüket, vagy miért van az, hogy az egyik szülőhöz vonzódik jobban a gyermek. Máskor a szülők keresik a gyermekkori fejlődési nehézség okát, szocializálódásinehézség magyarázatát, vagy kommunikáció-, tanulási nehézség miértjét is. Mások arra kíváncsiak, hogy milyen pályára tereljék gyermeküket, miben tudnák a legnagyobb segítséget adni neki.

Miben nyújt segítséget a szinasztria?

Számtalanszor előfordul, hogy valaki elsőlátásra szimpatikus nekünk, egy másik személy pedig ellenszenvet vált ki belőlünk.  Előfordul, hogy valakivel nagyon könnyű együttműködni, és ismerünk olyan embert is, akivel folyamatosan  konfrontálódunk.A szinasztria segítségével erre is magyarázatot találunk. Családon belül mindig különösebb jelentősége van annak, hogy mennyire tudunk egymásra hangolódni, mennyire értjük egymást.

Az elemzéssel megérthetjük a gyermekünk ösztönös viselkedését, megismerhetjük a szülő-gyermek kapcsolat dinamikáját.  Iránymutatást ad az összevetés arra is, hogy a közös életünk merre haladjon tovább. Segítségével megtalálhatjuk a választ a nehézségekre, a feszültségek okára. Végső soron segít a tisztánlátásban, így jobban eligazodhatunk a gyermeknevelés útvesztőjében.

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph. D.