Érjük el a 35 millió sportolással töltött percet!

0
208

Mérettesd meg magad a Kihívás Napján május 25-én

Idén május 25-én szerdán próbára teszi magát az ország a Kihívás Napja alkalmából! A nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes játékos – vidám nap célja, hogy kedvet teremtsen a mozgással teli életmódhoz. Ebben az évben a települések, a tanintézmények, a munkahelyek és a közösségek indulhatnak a legsportosabb címért. Érdemes jelentkezni, hiszen a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek majd haza, nem utolsósorban pedig életre szóló közösségi élménnyel is gazdagodhatnak!

Ki ne szeretné a kihívásokat, megmérettetéseket, főleg, ha mindez játékos formában valósul meg? Az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja pont ezt kínálja. Nem is csoda, hogy hamar népszerűvé vált az egész világon, így 1991 óta hazánkban is, ahol a legnagyobb, ingyenes szabadidősport rendezvénnyé nőtte ki magát. Az „Ugorjuk meg együtt!” szlogennel futó, a nevező települések, tanintézmények és közösségek szervezésében és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával, valamint a Szerencsejáték Zrt. és a Kinder Joy of Moving támogatásával megvalósuló vidám-játékos nap célja idén sem lesz más, mint a napi szintű aktív testmozgás népszerűsítése és ezáltal egy egészséges életmód kialakításának segítése.

Bánhegyi Adrienn

„A Kihívás Napja azért szuper kezdeményezés, mert ilyenkor a települések, oktatási intézmények, munkahelyek és különböző közösségek vállat-vállnak vetve, egy közös célért együtt sportolnak, ami sokak számára ösztönző és nem utolsó sorban nagyon jó közösségépítés is. A versengés és a győzelemért vívott erőfeszítések után mindenki pozitív emlékekkel megy haza, függetlenül az eredménytől. Például az ugrókötelezés is egy jó közösségi sport, hiszen párban és csapatban is lehet végezni, közben szól a zene és fantasztikus a hangulat. Ennek a napnak a célja az, hogy a mozgást megszerettetve az a mindennapok része legyen, ami az egészségmegőrzés, stresszkezelés és a kikapcsolódás szempontjából is fontos” – mondta el az esemény nagykövete Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles.

A legsportosabb címért idén is több kategóriában indulhatnak a megmérettetések szerelmesei. A települések, oktatási intézmények és közösségek nevezéseit május 20-ig várják az egész országból. Érdemes jelentkezni, hiszen a versengés nem csupán a virtuális plakettért folyik majd, hanem a legjobbak az összesen közel 4,5 millió forint értékű sportszerutalvány valamelyikét is hazavihetik! A feladat egyszerű lesz: május 25-én szerdán éjfél és 21.00 óra között 15 percen keresztül a közösséggel együtt minél több aktivitást kell végezni és azt rögzíteni: a cél 35 millió mozgással eltöltött perc! A munkahelyi kategóriába idén közel kétszáz 3-8 főből álló csapat jelentkezett, akik április 27 és május 25 között mérik össze tudásukat.

Kihívás Napja 2022. május 25-én szerdán 00:00-21:00 óra között a MASPORT koordinálásával! További információkat a rendezvényről a www.kihivasnapja.hu oldalon talál.