Fertőtlenítés otthon, biztonságosan

0
304

Ahogy a mondás tartja: mindenütt jó, de a legjobb otthon. A családi fészek az egyik legbiztonságosabb hely, hiszen a négy fal között mi magunk gondoskodhatunk róla, hogy szeretteinket megóvjuk az esetleges fertőzésektől. Néhány alapvető szabályról azonban még itt sem feledkezhetünk meg. (Fizetett hirdetés)

Manapság a fertőtlenítőszerek lépten-nyomon jelen vannak az életünkben: használjuk őket útközben, a munkából, iskolából, bevásárlásból való hazatérést követően, és persze az otthonunkban található felületek rendszeres fertőtlenítésekor. Fontos segítőtársaink, melyek megakadályozzák, hogy az olyan apró kórokozók, mint a vírusok és baktériumok bejussanak a szervezetünkbe. Hozzátartoznak a mindennapjainkhoz, ám nem feledkezhetünk meg arról a tényről, hogy a fertőtlenítőszerek veszélyesek is lehetnek a kisebb gyermekekre, akik még hatalmas kíváncsisággal fedezik fel a körülöttük lévő világot.

Mindig szem előtt

A kézfertőtlenítő gélt tartalmazó kis flakonok praktikusak, könnyedén elférnek a táskában, a kabátzsebben, bárhova magunkkal vihetjük őket. Ám apró méretük és a színes külsőjük miatt szinte olyanok, mint egy izgalmas játék… Ha a szülők egy pillanatig nem figyelnek oda, a kicsik akár el is csenhetik a flakont! Elsődleges óvintézkedésként gondoskodjunk róla, hogy gyermekünk ne tudjon hozzáférni ezekhez a szerekhez – bármekkora kiszerelésről is legyen szó -, tároljuk olyan helyen, ahol akkor sem kerülhet kapcsolatba velük, ha egy rövid időre egyedül marad.

A gyerekek akár arra is kíváncsiak lehetnek, mi van a fertőtlenítőszereket rejtő flakonokban. A kéz- és felületfertőtlenítők között a leggyakoribbak az alkoholtartalmúak, de vannak alkoholmentes, egyéb kémiai hatóanyagot tartalmazó készítmények is. Az adott hatóanyag megnevezése mindig jól látható módon szerepel a terméken.

Egy mozdulat, és kész!

A fertőtlenítőszerek a címkén előírt használat mellett természetesen tökéletesen biztonságosak, és kiemelt szerepük van abban, hogy higiénikus környezetet teremtsünk. Otthonunkban naponta fertőtlenítsük a gyakran használt eszközöket például a BradoLife új, 64 db-os kiszerelésű fertőtlenítő kendőjével. Ne maradjon ki a sorból a telefon, villanykapcsoló, távirányító, kulcscsomó, szemüvegtok, konyhapult, mosdókagyló, csap és WC. Arra ügyeljünk, hogy kizárólag alkoholálló felületeket fertőtlenítsünk. Ezt mindig egy kevésbé látható helyen teszteljük. Emellett a többszöri kézfertőtlenítés már csak rutin: a konyhában, fürdőszobában a nagyobb kiszerelésű BradoLife kézfertőtlenítő gél praktikus segítőtársunk lesz. (X)