Meghalt James Redford, Robert Redford fia

0
516

Meghalt 58 éves korában James Redford filmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia – írta a BBC hírportálja.

James Redford aktivista és filmes pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta felesége, Kyle a Twitteren. Robert Redford szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész „gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja”.

James Redford dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia (Nagykép: a diszlexia újragondolása). Utolsó filmjét, a Playing Keeps-et, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválom.

Kyle, James felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción

Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

Kiefer Sutherland hollywoodi színész a Twitteren búcsúzott. „Szomorúan hallottam James Redford halálának hírét. Csodálatos író és csodálatos ember volt” – írta. Robert Redfordnak még három gyereke van, köztük az 1970-ben született Amy Redford színésznő.