Januárt Fergeteg havának nevezik, a régi magyar (katolikus) neve Boldogasszony hava, eleink pedig (az Avisura szerint) Medvetor havának nevezték.  E hónapban a Nap a Vízöntő jegyébe lép.

Kos

(március 21.–április 20.) Ezen a héten a tudatos környezetvédelem, az ételekkel kapcsolatos pazarlás nélküli felhasználás kerül legtöbb Kos szülöttnél előtérbe. Lássunk pár példát: könnyen kiderülhet, hogy a tejes dobozban maradt kortynyi tej még használható, a citromot sem csak addig lehet facsarni amíg a kezünk bírja,… stb. Összehasonlítás alap lehet az is, hogy mennyi szemetünk képződik, ha figyelünk, és mennyi volt jóval előtte. Sajnos érzelmek terén nem indul jól e hét. Több vita is begyűrűzhet a mindennapok nyugalmába. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy nyitottan állsz hozzá a problémákhoz. Igyekszel józan ésszel, kompromisszumra készen megoldani őket, figyelembe véve a párod érzéseit is. Még szingli vagy? Talán mindennek az az oka, hogy van egy konkrét elképzelésed az igaziról, és mindenkit ehhez az idealizált álomképhez mérsz. Rövid időn belül jöhet valaki, aki ennek teljes ellentéte. Ne utasítsd el, mert megbánnád!

Bika

(április 21.–május 21.)Teljesen mindegy, hogy főnök, vagy alkalmazott a pozíciód, ha a főnököd profi, akkor a kritikával csak a munkádról ad visszajelzést, nem a személyiségedet minősíti vele. A javaslataidra lesz kíváncsi, amivel orvosolni tudod a kialakult helyzetet. Az előrejelzések szerint Bikaként különösen oda kell figyelned a párodra, mert az elhidegülés könnyen szakításhoz vezethet. Próbálj meg minél több közös programot szervezni januárban, hogy érezze, mennyire fontos a számodra! Ha még egyedül élsz, akkor szánd arra a szabad idődet, hogy többet foglalkozol magaddal, mert ha testileg-lelkileg jól vagy, azt mások is látják rajtad. Így sokkal kelendőbb leszel a párkapcsolat keresésében.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A téli fűtés, a fényhiány eléggé meggyötörte növényeidet? Mentsd meg őket mert szépségükkel meghálálják mindenkori törődésedet! Energiát adnak neked, rezgéseket, melyeket semmi más nem helyettesíthet. Egy harmadik felbukkanása miatt a hét első fele nem alakul zökkenőmentesen. Hogy hogyan folytatódnak ezután a dolgok, az sok mindenben rajtad múlik. A változás lehet kedvező is, de sajnos a szakítás is kilátásban van. Elsősorban saját magadra gondolj, amikor döntesz! A bolygóállás neked kedvez, ha szingliként nyitott vagy az újdonságra. 

Rák

(06.22.–07.22.) A testeden, bőrödön látod a téli időszak nyomát. Kevesebb mozgás, a Napnak lecsökkent feltöltő ereje, azaz a fény hiánya, mind jelzik, hogy lépned kell. Öltözz fel jól, kezdj el sétálni, majd ha hazaértél kényeztesd bőrödet természetes pakolásokkal! Pár hét, és meglátod a látványos eredményt. Ezen a héten háttérbe szorul minden, ami nem a magánélettel kapcsolatos. A bolygók szerint olyan új szintre léptek a pároddal, ami már régóta esedékes lett volna. Szingli Rákként forró flörtökre számíthatsz az elkövetkező napokban, de komolyabbra egyik próbálkozás sem fordul. Ennek főként az az oka, hogy magad sem vagy benne biztos, képes vagy-e bármiféle elköteleződésre.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Az Oroszlán észre sem veszi, hogy milyen folyamatok segítik útját ezen a héten, mennyi pluszt kap a bolygóktól, melyekkel dolga van. Elkezdődik az álmokból szőtt valóság, a szerencsehullám. Egy friss szerelmes is megirigyelné azt a romantikus hangulatot, ami mostanában jellemző lesz rád. A Vénusz hatására csak azon jár majd az eszed, hogyan tudnál a párod kedvére tenni, amiért cserébe hasonló figyelmességre számíthatsz. Amennyiben még nincs párod, jó esélyed van arra, hogy találkozz valakivel, akivel azonos a gondolkodásmódotok, akár együtt is tanultok vagy dolgoztok. Szinte keresed a pillanatot amikor hallasz valamit róla, szíved a torkodban dobog amikor meglátod. Így tart ez egy ideig még. Akkor se búsulj, ha időközben kiderül, hogy mégse olyan lovat akartál. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Szundi gomb, vagy ébredés? Magas sarkú, vagy lapos cipő? Espresso, vagy capuccino? Egy felnőtt ember több tízezer kisebb és nagyobb döntést hoz meg naponta. Ez nemcsak leírva tűnik soknak, de az agyunk szerint is az. Szakemberek szerint a szűnni nem akaró, sorozatos döntéshozatal egokimerültséghez vezet. Ezért van az, hogy egy hosszú nap után képtelen vagy észszerűen gondolkodni. Érzelmi válságba kerülhetsz, amin nem különösebben segít, hogy minden, saját magadat érintő döntéshozatalod előtt hetekig mérlegelsz. Erre most nincs idő, ha valami baj van a kapcsolatodban, akkor beszéljetek róla! Szingliként akkor van esélyed a szerelemre, ha hajlandó vagy kompromisszumot kötni. El kell fogadnod, hogy egy kapcsolatban ketten élnek, és mindkét félnek joga van a saját elképzeléseihez, a szabadságához! Persze, ezek összeegyeztetve működnek.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A legtöbben nem tudják, hogy mi hiányzik az életükből, mert soha nem láttak rá példát, hogy másként is lehetne élni. Csak érzik, valahogy mélyen és fájón, hogy valami nincs rendben velük. Tedd fel a kérdést magadban: ilyen életet szánnál a gyermekednek is, amilyet te élsz? Ha nem, akkor el kellene kezdeni gondolkodni a javításon. Könnyen kiderülhet e héten, hogy eddig álarcot hordott jó pár ember a mindennapi életedben. Amint ezt felismered, és megtanulod szintjükön kezelni őket, szinte azonnal megkönnyebbülsz. Úgy a párkapcsolatban élő Mérlegekre, mint a szinglikre igen fontos életlecke vár. Ha könnyíteni szeretnél párkapcsolatodon, ne a másikban keresd a hibát, hanem magadban változtass meg valamit! Ja, és ha megtalálod az igazit, akkor gyorsan történnek a dolgok, és nem kell várnod a lépcsőfokokkal. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Nézd meg a gyerekeket a játszótéren/házban milyen önfeledten tudnak tombolni. Ezt a képességet mire felnövünk valahogy elveszítjük, a problémák elterelik a lényeget. A szerepek egy jó részét önként vállaljuk magunkra, és sajnos gyakran nem vesszük észre, hogy teljes mértékben feloldódunk bennük. Egy váratlan anyagi probléma feszültséget szíthat közted és a párod között, ami meghatározhatja a hét napjainak hangulatát. Azonban ahogy sikerül megoldást találni, máris visszaáll a rend. Az, hogy számíthattok a másikra, emeli a kapcsolatotok minőségét, erejét. Ha egyedül élsz, hamarosan felbukkan valaki, aki csak arra vár, hogy részt vehessen az életedben. Talán azért nem tűnt még fel eddig, mert antipatikusnak találtad.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Önvád helyett törekedj egy szeretetteli belső hang kialakítására, mely segíthet kilépni az önsorsrontás ördögi köréből! Eljött annak is az ideje, hogy rendezd a prioritásaidat, és fordíts fokozott figyelmet az öngondoskodásra. Sajnos a hét bizonyos napjaiban féltékenység zavarja meg a nyugalmat, ami nagy valószínűséggel még a tavalyi év hozadéka. A hét első és utolsó felében gyakorta számíthatsz sehová nem vezető vitákra, melyek elgondolkodtatnak, van-e értelme így bármilyen közös jövőnek. Szingliként a tökéletes pasit/nőt várod, akiben egyszerre szeretnéd felfedezni a társat, férjet, szeretőt és gyermekeid apját is. Kerüld a túlbonyolítást, mert elszalaszthatsz több ígéretes jelöltet, akikért kár lenne!

Bak 

(12.22.-01.20.) Szeretnéd leállítani a szünet nélkül zakatoló gondolataidat? Szeretnéd, ha jobb hangulatod, több energiád lenne? Csendesítsd le elmédet, kapcsolj ki, figyeld a légzésedet! Tapasztalhatod, hogy kissé lassul, egyre mélyebbről jön, és már nem is hegy méretűek a gondjaid. A hét elején esetleges kétségek gyötörhetnek, hogy jó ember mellett keresed-e a boldogságot. Sajnos a párod is érzi, hogy valami nincs rendben, ami távolít benneteket egymástól. A kommunikáció kulcsszerepet játszhat abban, hogy a problémák megoldódjanak. Nem szabad elkeseredned, ha nem minden alakul a terveid szerint, mert úgy a férfiak mint a nők megérzik, ha zavart, vagy bizonytalan vagy önmagadban. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Számtalan kutatás alátámasztja, hogy a tánc csökkenti a szorongást, a pánikot és a depressziót. Mivel te a józan megfontoltság álarcát hordó, de valójában igen szenzitív emberke vagy, ajánlott, hogy a tánc valamely változatát /népi tánc, rock’n roll, keringő, …stb. építsd bele az életedbe. Olyan szakmai sikereket élhetsz át, amelyeknek esetleg a kapcsolatod látja majd kárát. Ha nem szeretnél elhidegülni a párodtól, akkor próbáld a kettőt úgy összeegyeztetni, hogy a hiányodból a kedvesed a lehető legkevesebbet érezze meg! A közvetlen környezetedben valaki romantikus érzéseket táplál irántad, amit nem is rejt véka alá. Talán nem álmaid lovagja ő, de a csillagok szerint érdemes neki egy esélyt adni.

Halak

(02.20.– 03.20.) Emészteni, megrágni dolgokat többféleképpen lehet. Ezen a héten figyelj a lelki dolgaidat érzékenyen érintők megemésztésére! És arra is, hogy pl. a fogaid mennyire vannak igénybe véve, mennyire gyorsan romlanak, mennyit törődsz velük. Egy finom gyógytea, egy naponta elfogyasztott alma, az orvost távol tartja. Virágzó szerelemmel viseltetsz a párod iránt, mintha csak tegnap kerültetek volna össze. Sok olyan pillanatot töltötök együtt, mely megerősít a hitedben, hogy jó ember oldalán éled a mindennapjaidat. A csillagok állása a kapcsolat még komolyabbra fordulását mutatja. Szingliként izgalmas szerelmi szál szövődhet hamarosan. Lehetőleg próbáld a továbbiakban a zavaró tényezőket kihagyni a dologból, mert a csupa jó szándék is zavaró lehet.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu