Melitta horoszkóp (09.25.-10.01.)

0
575

Csodálni az őszi rónát, iszogatni egy meleg teát a hideg időben, beszélgetni a régi szép időkről… Lelkedben üde színfoltok ezek…

Kos

(március 21.–április 20.) A párkapcsolat most mindennél fontosabb számodra. A Nap és a Vénusz is ezt a területet erősíti. Közös ügyeket higgadtan, ésszel oldasz meg. Olyan jó javaslataid vannak, hogy még a távlati célok elérésében is segíthetnek. A hét végi közös program során a társaság figyelmének középpontjába kerülsz. Kicsit olyan lesz, mint régen volt. Amikoris számtalan őszi népszokás, hagyomány jelenik meg, melyek a közösséget, azon belül a fiatalokat és időseket, összetartották. Táncoltak, ettek, ittak, ismerkedtek. Ez volt ám az igazi társkereső!  

Bika

(április 21.–május 21.) A rád váró sokféle ügyintézést időrablónak, pénzkidobásnak és fölöslegesnek tartod. Ennek gyakran hangot is adsz. Ugyanakkor annyira jóindulatúan fordulsz másokhoz, hogy a belső, kis berzenkedő hangból semmi nem kerül a felszínre. Partnered most kedvességre, és megértésre számíthat tőled. Ugye nem feledkeztél meg Máté napról? A néphagyomány szerint időjós nap: „ha Máté napja napos, az ősz három hónapos”, azaz a jó idő eltart egészen karácsonyig, s a jövő évben sok gyümölcs terem majd. Szép, napos idő volt, kevés felhővel. Tehát reméljük a legjobbakat!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Akár rövidebb, akár hosszabb utazással indul a hét, előtérbe kerül gyakorlatias természeted. Nem csak magadnak, hanem valószínűleg másoknak is elintézed az út során adódó ügyes, bajos dolgait. Ezekért a jótéteményekért népszerűség a jutalmad. Megoldásra várnak a hivatásodat és otthonodat is érintő kérdések. Kisebb feszültséggel, de valahogyan rendezed majd. A természet őszbe fordulását jelzi, hogy szeptember utolsó napjaiban megszakad a fű és a fák gyökere, már nem növekednek tovább, egyre hidegebbre fordul az idő. A régiek szerint, ha sok makk van ilyenkor, akkor sok hó lesz karácsony előtt. 

Rák

(06.22.–07.22.)Erre a hétre a több pénzköltés lesz jellemző. Valószínű, hogy a munkád, erőfeszítésed beérik, és ez anyagiakban is megnyilvánul. Sajnos, azonban egyre többször az is megfordul a fejedben, hogy a boldogságot, emberi kapcsolatokat kizárólag pénzzel, anyagi javakkal mérd. Hiba, mert a pénz jó, ha van, de önmagában nem tesz boldoggá. Szerdán, pénteken egy szerelmi viszony csalódáshoz vezethet. A történéseknek üzenete van számodra. Keresd meg mi is az! A népi hagyomány szerint, ha van kerted, és abba ültettél, sürget az őszi idő. A paprikát, paradicsomot Mihály-napig (szeptember 29.) le kell szedni, nehogy megcsípje a dér! 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) A Mars új állatövi jegybe lép. Most már kevésbé a személyiséged, sokkal inkább az anyagi dolgok kerülnek a fókuszpontba. Egyelőre optimista vagy. Keresel, amennyit tudsz és költesz is ennek megfelelően. Szerencsés helyzetben vagy, ha nem szellemi munkával keresed a kenyered. Ebben az esetben még jobban kamatozik ez a konstelláció. Lelked egyre jobban közelít a múlt, a természetesebb élet felé. Így bújod a netet, vagy könyveket, és találsz is benne több mindent. Nagyon fontos népi feladat volt ősszel az aszalás. A kenyérsütés után a még meleg kemencébe tettek be egy-két tepsi aszalékot. Az összeaszalódott terméseket egy vászonzsákba helyezték, felvitték a padlásra, és felakasztották a gerendára. A böjtös ételeknek az aszalék fontos alapanyaga volt, és legtöbbször aszaltat adtak a köszöntő gyerekeknek is.

Szűz

(08.24.–09.23.) A számodra legfontosabb égitest, a Vénusz most inkább ellened, mintsem melletted dolgozik. Mivel egész héten a boldogságot kergeted, megkérdezted már magadtól, hogy mi is az? Valójában nem tudod, de biztos, hogy minden helyzetben felmerül benned a kérdés: Miért nem jobb? Miért nem szebb? Miért nem jut nekem több? Okos partner után is kutatsz. Mellette azért jut idő a régi dolgok felidézésére. Lassan kihaló félben van, de faluhelyeken ilyenkor már készültek a kukoricafosztásra. Jó alkalom volt a legények és a lányok beszélgetésére, évődésére is. Ha egy üszkös darabot találtak, akkor azzal bekenték egymást, főleg a nagyszájú, rátarti lányokat. A közösség, az ismerkedés, a szórakozás és a dolgok elvégzése volt a lényeg.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Józanság, energia és némi lazaság. Ez utóbbit már ízlelgeted az elmúlt időszakban. Lassan megszokod, hogyan teremts egyensúlyt a pontosság és a laza, néha teljesen felhőtlen gondolkodás között. Ha egy munkahelyi kapcsolat volt kialakulóban, annak árnyoldalaival is szembesülhetsz. Ez némi visszavonulásra, gondolkodásra, és dolgaid újratervezésére késztet. Szerencsés az, akinek tudnak még mesélni a dédszülők a régi szép őszi időkről. Minden társas munka jó alkalom volt a beszélgetésre, játékos évődésre, mesélésre, nótázásra. Szomszédok, komák, sógorok vettek részt abban.  A vendégeket borral kínálták. A munka, a beszélgetés, nótázás este 11 óráig tartott.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A barátság pénzbe is kerülhet. Szívesen és nagyvonalúan támogatsz valakit, de sajnos hamar kiderül, hogy az illetőnek esze ágában sincs hálásnak lenni. Márpedig számodra a levegővel egyenértékű éltető elem a hála. Ez az esemény felboríthatja a nyugalmadat. A hét végére azonban ismét eredeti, és „csöpögős” leszel. Rendezd dolgaidat, ha van telked, lassan elzárhatod a vizet. Vedd elő a melegebb holmijaidat is. Régen az év fontos fordulópontját jelentette a szeptember, vagyis Szent Mihály hava. Megjönnek az esők, és hidegebbre fordul az időjárás. Ahogy rövidültek a nappalok, a munkában megfáradt emberek korábban nyugovóra tértek. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Úgy érzed, rólad megfeledkeztek. Várj egy-két napot és meglátod, sokkal vidámabb lesz minden! Ha éppen utazol, szükség lesz az intelligens, határozott viselkedésedre. Vannak dolgok, különösen az emberek egymás közti kommunikációjában, amelyeket humorral és találékonysággal lehet a legjobban megoldani. Jó, ha a régmúlt emlékezetével tarkítod napjaidat! Máté hetében kezdték el vetni az őszi búzát. Máshol ezen a napon pihentek a szántási munkákkal, hogy a gaz ne árassza el a földeket. Ha a héten jó, tiszta idő van, bőséges lesz a bortermés is. A jó bor egyben jó egészséget is jelentett, persze, ha szőlőből készült, és nem vizezték.

Bak 

(12.22.-01.20.) Nem működő kapcsolatodban veszteséget hozhat a hét. Rendkívül jól kezeled az esetet.  Teher volt ez neked, úgy vélem. Régóta együtt élőknél erősen koncentrálsz a családi ügyekre. Örömödet leled, ha te lehetsz a házi vezérszónok és áhítattal hallgatnak téged.  Ha egyedülálló vagy, készülj, mert egy érdekes, intellektuálisan is vonzó kaland előtt állsz. Egy kis múlt felidéző sem hiányozhat ebből a hétből. Földanya havának is nevezték e hónapot, amikor a természet úgy ontja ránk ajándékait. A jól megérdemelt munka eredménye a szüret, a betakarítás. Használd, fogyaszd e terméseket és erősítsd szervezetedet a télre! 

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Valószínűleg egy adózással kapcsolatos, elmaradt befizetést kell teljesítened. A költségek azonban nem veszik el a kedved. A családoddal olyan lesz a légkör, amilyet teremtesz.  Ihletett, barátságos, humoros hangulatban telnek a közös esték. Ha véletlenül egy titkos kapcsolatot ápolsz, vagy reménykedsz, jobb, ha alaposan körbejárod! A zűrös kapcsolatok, zűrös életre utalnak. Sok vallási ünnep szervesen beépült a népi kalendáriumba. Ilyenkor sok népi ünnep található. Ilyen például a hónap legnevezetesebb ünnepe, ami Mihály Arkangyalhoz kapcsolódik. Érkezése egyértelműen mutatja, hogy véget ér a kellemes meleg nyár, ettől kezdve a fű se nő.  

Halak

(02.20.– 03.20.) A Hold a hét első napjaiban felpörgeti a kommunikációd, felgyorsítja a reakcióidat. A legkisebb kihívásra is azonnal, és néha bizony pimaszul reagálsz. Ennek ellenére, legyen szó munkáról, vagy magánéletről, mindenki a szívébe zár. Boldogságot jelenleg a hivatásban keresel, és, meg is találod. Egy kis múltidéző melegítse szívedet. A szeptember – októberi népszokásokban tetten lehet érni a pogány hagyományok elhalványulását és a kereszténység térnyerését. A mindennapok középpontjában a mezőgazdasági munka állt. Figyelték az időjárást, hálát adtak a betakarított termésért és áldást kértek a következőre. Gyűjts terméseket, tedd az asztalodra, és kérj te is bőséget az elkövetkezőkre! 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu