Melitta horoszkóp (10.30.-11.05.)

0
222

„A sötétség hatalmas úr. Türelmes. Így végül mindig győz. Ám erejének teljében ott lakozik a gyengesége: egyetlen magányos gyertya elegendő, hogy elűzze őt. A szeretet pedig több egy magányos gyertyánál. Képes lángra lobbantani még a csillagokat is.”

Kos

(március 21.–április 20.) Összességében nyugodt, eseménytelen időszak köszönt be az életedbe. Uralkodó bolygód, a Mars, a Napoddal szemközti jegyben tartózkodik, de valójában nem sok vizet zavar. Néha feldobott leszel, néha pedig unatkozol. A Jupiter azonban végtelen bölcsességgel ruház fel. Szívesen adsz tanácsot a hozzád fordulóknak. Hivatásodban is keményen teljesítesz. Tudod, hogy a holtak visszajáró szellemével kapcsolatos hiedelmek egyidősek az emberi gondolkodással. A szellemvilágtól való félelem, az ősök szellemének tisztelete volt a kialakuló vallások alapja. Ha lehetőséged adott, fizikálisan is járd végig azok sírját, akiknek emléke benned él, és gyújts egy mécsest lelkükért! Ha távol vannak elhelyezve szeretteid hamvai, emlékezz otthon, csendben!

Bika

(április 21.–május 21.) A születési jegyedben járó Uránusz kapcsolata a Nappal konokká, különccé tesz. Könnyen lehet, hogy éppen ez a konstelláció ruház fel különleges vonzerővel. Szenvedélyes leszel, és könnyen esel szerelembe. Akinek van párkapcsolata, igyekezzen józanul kezelni a helyzetet, amikor Ámor nyila eltalálja! Egy hirtelen fellángolás miatt nem érdemes a biztosat felrúgni. Most országszerte sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját, mindenszentek és halottak napja alkalmából. Tedd te is ezt, és ha van rá lehetőséged, segíts olyanoknak is kijutni, akik idősek, vagy segítségre szorulnak!

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Az amúgy is kíváncsi és locsifecsi Ikrek most új területeket fedezhet fel. Lelkesen fogadod a hódolókat, ők azonban nem tudják, hogy nálad ez csak a pillanatnyi fellángolást, esetleg a szórakozást szolgálja. A november, bár elfogadottan az enyészet hava, nálad másról fog szólni: az újjászületést ígérik a csillagok. Mindemellett ellátogatsz szeretteid sírjához, esetleg csak lélekben emlékezel. Hatékonyan veted bele magad az élet kisebb, nagyobb kihívásainak forgatagába. Néhány dolgot, ami az elkövetkező 3-4 napban fog történni, nehéz lesz megérteni, de tudd, hogy minden okkal történik, és végül minden kitisztul majd. Kövesd a megérzéseidet, úgy a munkádban, ahogy a magánéletedben is! 

Rák

(06.22.–07.22.)  A beteljesülés időszaka következik. Minden önálló kezdeményezésed, amelyeket esetleg hónapokkal ezelőtt indítottál, most beérik. Egyre-másra könyvelheted el a jó dolgokat, melyekből az utóbbi időben neked kevés jutott. Fogadd nyitott szívvel a dicséretet, a rajongást, bárhonnan érkezik! Nem kell a páncélodba bújnod, hagyd, hogy ebben az egyre fényszegényebb évszakban a gyengülő napsugár megtaláljon! Neked is a békességet jelenti a Halottak napja. Az élőkét. Hiszen azok, akik ha le is hunyták szemüket, de szeretetünkben megmaradtak – nem haltak meg. Bennünk élnek tovább. Fontos, hogy ne hallgass a hergelőkre, uszítókra, ők valójában az ördög szövetségesei, lételemük a gonoszság. Ne hagyd, hogy lehúzzanak magukhoz!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Az otthon és a család elvárásai most megnövekedhetnek, de te olyan erőtartalékokat is elővarázsolsz, amelyeket eddig rejtekhelyen tartottál. A titkaidra most jól vigyázz, nem kell mindent nyíltan felvállalnod. Bár nehéz lesz féken tartani magad, mert szeretnéd mielőbb a világ elé tárni a gondolataidat. Úgy érzed, szárnyakat kaptál, semmi nem felel meg, ami hétköznapi. A minőség, a kiváltságos helyzetek vonzanak. Amint látod az embereket koszorúkat, gyertyákat vásárolni, eszedbe jutnak a saját halottjaid. E napon nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: az élet mulandó.

Szűz

(08.24.–09.23.)A Nap, a Merkúr és a Vénusz is a kapcsolatok és a kommunikáció területét érintik ebben a hónapban. Ilyenkor sokkal mélyebben, több érzéssel gondolkodsz. A szigorú és kritikus megjegyzések helyét jóval emberibb, szeretetreméltóbb gesztusok váltják fel. Gondolkodásod erősen intuitív lesz. Párkapcsolatodban a kedvesség, a türelem és a megértés lesz a vezérmotívum. Mindenszentek ünnepe és Halottak napja fontos üzenetet hordoz, amire érdemes odafigyelnünk. Bárcsak tudnánk igazán, mélyen összetartozó embernek lenni, az odaátra költözöttekkel és az idelent maradottakkal egyaránt! 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Leginkább az anyagi javak megszerzése köti le a figyelmedet. Képes leszel alternatív módszerekhez is nyúlni, hogy minden a tiéd lehessen, amit csak kiszemelsz. Társaságban erősen hangoztatod a véleményedet, akár szenvedélyes vitákba is bonyolódhatsz. Hangulatod időnként hullámzó: amikor bejön a számításod, boldog vagy, ellenkező esetben búskomor. A Halottak napjával, az elmúlással úgy vagy, hogy vannak csillagok, melyeknek fénye világít a földön, mikor ők maguk már régen nincsenek helyükön. Nemhiába tartották őseink, hogyha meghalunk, csillagok leszünk.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Minden mindennel összefügg. Jelenleg te vagy a születésnapos, és ebből az alkalomból eseménydús hónap vár rád. A gondolkodásért, a kommunikációért és a szerelemért felelős égitest is a születési jegyedben jár. Fantasztikus, amikor egy olyan szenvedélyes személyiségnek, mint te, szinte minden esemény és érzés a kezére játszik. A csillagok most neked kedveznek. Ilyenkor a csendes temetők felékesülnek. Az ősztől letarolt sírhalmokon melegítő, világító mécsek égnek, koszorúk járnak körtáncot, kart karba öltve. Minden sírnak van egy története.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A barátok egyre fontosabb szerephez jutnak. Segítenek, ha tanácstalan vagy, de akkor is ott vannak, ha csak a kósza ötleteidet szeretnéd valakivel megosztani. Aki egyedülálló, lehet, hogy éppen a baráti köréből talál most párra. Néhány korábbi feladat, probléma is megoldódni látszik. Elsősorban azok, amelyeket már régen elkönyveltél magadban, mégpedig a veszteség oldalon. Ne feledkezzél meg a Halottak napjáról, fájdalmunkat rejtegetni nem kell! Halandó, gyönge testvérek vagyunk ma.

Bak 

(12.22.-01.20.) Az égitestek most cselekvésre sarkallnak. A megszokottnál kevesebb időd lesz az előtted álló feladatokon rágódni. Meg kell ismerned a hirtelen, megérzésekből kibontakozó döntések ízét is. Ezekben a hetekben ledobod a Bak merev, szigorú személyiségét. Kedves, lágy, vonzó leszel. Barátságokban, de még a házastársak között is különleges témák kerülnek terítékre. Szeretteid sírjánál jusson eszedbe, ha szeretsz valakit, az sosem érhet véget. Továbblépünk, mert muszáj, de az elhunyt a szívünkben marad. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Hivatásodé a főszerep, hiszen egy korábbi elképzelésed elindul a megvalósulás útján. Sikerül megtalálni a közös hangot a főnököddel: felismeritek egymásban azt az összekötő kapcsot, ami sikerre viheti a közös munkát. Az igazságot, a jogot és a törvényt mindig az első helyre teszed. Ezzel a fontos emberi tulajdonságoddal kivívod mások tiszteletét ebben a romlott világban. Halottaid nem egy helyen nyugszanak, így nem tudsz kimenni hozzájuk egyszerre. De minden emlékük értékes marad, ha jelentettek valamit számunkra életedben. 

Halak

(02.20.– 03.20.) Uralkodó bolygód, a Neptunusz most két meghatározó kapcsolatot is létesít. A Vénusszal szövetkezve növeli az intuíciót és fantasztikusan vonzóvá tesz. Ezt a helyzetet nagyon élvezed. A Nappal való viszonya ellenben elbizonytalanít. Lesz olyan életterület, különösen a karrier, ahol több lesz az önáltatás, mint a realitás. Keresd a lehetőséget, hogy több időt tölthess bölcsen gondolkodó emberekkel! Temető, sok ember, sírok. Enyhe, távoli szomorúság úszik a táj felett, mint az ősz bánatos, ködös álomra készülő ragyogása. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu