Melitta horoszkóp (12.03.-12.09.)

0
441
Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk.
(Pilinszky János)

Kos

(március 21.-április 20.) Az asztrológia szinte mindegyik elemzése arról szól, hogy te szilárd jegy szülötte vagy. Bizonyos dolgokhoz, helyzetekhez makacsul ragaszkodsz. Teszed mindezt annak ellenére, hogy a kockázatos szellemi kihívások, érdekességek éltetnek. Az év utolsó heteiben dolgozz azon, hogy elengedd a régi beidegződéseket! Úgy legyél spontán, hogy azzal másoknak, és nem utolsó sorban magadnak, kedvezz! Advent van, alkoss egyedit! Az alkotás szépsége majd magával ragad. Még az is jó benne, hogy teljesen magadra, családodra szabhatod a saját szeretetnyelveteket használva benne. Légy kreatív, engedd szabadjára a gondolataidat, és találj ki minél több közös élményt!

Bika

(április 21.–május 21.) Szinte lubickolsz a mindennapok apró kis örömeiben. Új ismerősöket is szerzel. Mondhatni, élénk társasági életet élsz. Ebben a pozitív szellemi közegben neked is egyre több kitűnő ötleted támad. Oszd meg másokkal, és meglátod, milyen jó, ha a gondolatokat tettek is követik! A legfontosabb, hogy bízz az együttműködés jótékony erejében. Feltehetően sok energiát fektetsz a hivatásodba is, de ezt jókedvvel teszed. Amennyiben te és a családod szeretitek mélyen megélni a lelkileg feltöltő közös pillanatokat, akár egyszerűbb programokkal, gesztusokkal is megtöltheted mintegy lelki kuponok formájában: csak írj fel cetlikre 24 ötletet, és húzzatok ki egyet mindennap!

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Uralkodó bolygód, a Merkúr kitűnő lehetőséget tartogat számodra. A szárnyaló képzelet és a logika egységét teremti meg. Ha kreatív területen dolgozol, használd ki ezt az időszakot! A hét másik fontos területe a párkapcsolat, amelyet te általában könnyedén és nagyon optimistán kezelsz. A korábbi meg nem értések, esetleg viták elsimulnak. Képes leszel humorral oldani a nehezebb helyzeteket is. A sült alma örök feszültségoldó favorit a késő őszi és téli hideg estéken, a melengető édesség mennyei illattal tölti meg a lakást, és egészen ünnepváró hangulatba hozza az embert, főleg, ha néhány fűszerrel feldobja sütéskor.

Rák

(06.22.–07.22.)  Komoly diplomáciai felkészültségre lesz szükséged, hogy az év utolsó heteiben a családtagok irányából érkező igényeket koordinálni tudd. Szerencsére hihetetlen ötletekkel és megoldásokkal, kreativitással kezeled a ügyeket. Esetenként úgy érzed, hogy egy magasabb erő vette kezébe a sorsodat, és kifejezetten neked kedvez. Párkapcsolatodban erősödik a vonzerőd, ezzel együtt a szeretet, szerelem. Ilyenkor adventben legyen helye az örömnek, az együttlétnek, a közös, vagy éppen egyedül megélt élményeknek! Készítsetek füzéreket, fessetek diót, etessetek madarakat, csináljatok bármit, csak az élmény, töltődés legyen!

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  Ragadozóhoz méltóan az élet egyetlen területét sem hagyod parlagon heverni. Otthon és hivatás, szerelem és ármány, kapod az íveket. Sose feledd, hogy minden esetben győzelemre születtél! Láthatóan jó eredménnyel, sikeresen szeretnéd elkönyvelni az év utolsó heteit. Munkahelyeden, iskolában pozitív kezdeményezéseid kapnak visszhangot. Családodban azonban nehezen kezeled a feszültségeket, melyekkel naponta meg kell küzdened. Szükségünk van az ünnepre, és az ünneplésre. Arra, hogy a nagy rohanásban kicsit megállítsuk az időt, és örülni tudjunk. Azonban meg kell tanulnunk, hogyan ünnepeljünk! Sokat számít ebben, hogy ki mit látott otthon, és ki milyen szokásokat hozott a múltjából, családjából.

Szűz

(08.24.–09.23.) Alaposan átgondolod az anyagi helyzetedet, többféle tervet készítesz. Rendszerezel, listákat írsz. Időben szeretnél felkészülni a közelgő ünnepre és az ajándékozásra. Amennyiben tanulmányokat folytatsz, ennél kedvezőbb időszakot nem is találhatsz a vizsgákra, vagy egyéb fontos megmérettetésre. A szerelem is ott kopogtat az ajtódon. Amennyiben szingli vagy, adj teret neki bátran! Télen – és különösen Karácsony idején – van néhány illat, aroma melyek használatával a lakásban ünnepi hangulatot tudunk varázsolni, süteményekbe téve pedig ünnepi ízeket tudunk előcsalogatni: például az ánizs, fahéj, narancs.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A Hold a születési jegyedben tevékenykedik. Az égitest hatása, nálad igen fontos szerepet tölt be. Bármilyen vitás kérdésben várják a döntésed, segítségedre lesz. Minden szempontot figyelembe véve adsz választ. A helyes elhatározás nemcsak neked másoknak is nyugalmat ad. Az adventi készülődés is sok izgalmat rejteget, a karácsonyi várakozást jó hatással tölti meg lelkünket. Ezt az érzést otthonunkba is szeretjük becsempészni egy adventi koszorúval, az asztalra helyezett gyertyákkal, csillogó gömbökkel és természetesen a vasárnap frissen sütött, karácsonyi ízekkel kényeztető aprósüteményekkel is. Fahéjas, mézes vagy naranccsal ízesített sütik illata tölti meg a levegőt, ezzel még otthonosabb, szeretetteljesebb a légkör.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Egy izgalmas bolygókapcsolat napokon keresztül rendkívüli energiával tölt fel. A Mars és az Uránusz fizikailag és szellemileg is felpezsdít. Igyekezz minden fontos dolgot napirendre tűzni. A siker nem marad el. Igazi győztesnek érezheted magad. Kapcsolataidban viszont hűvösebb vérmérsékletre lenne szükséged. Arra figyelj, hogy akit rövidebb ideje ismersz, még ne tekintsd bizalmas barátodnak! Munkahelyeden az íróasztalra helyezett kis dísz, némi aprósütemény a közös étkezőben, esetleg egy mókás, meglepetésekkel teli, és ötletes adventi naptár nagyon fel fogja dobni a hangulatot. Közös program is lehet ezeket a díszeket, vagy dekorációt megcsinálni és elhelyezni a helyiségben.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A Napod azon múlik, milyenné varázsolod. Légy lelkes és optimista! Esetenként a derűlátás túlzott bőkezűségbe is átcsap. Persze ez megbocsátható, hiszen kigyúltak az adventi fények, és ki tudna ellenállni néhány gyönyörű dolognak. A munkahelyeden egy váratlan szerencsés fordulat új kapukat nyithat meg. Érdemes átgondolni a váltás előnyeit, és hátrányait. A várakozással teli időszakban előfordulhat, hogy többet szeretnél egyedül lenni, annak ellenére, hogy te társas típus vagy. Ilyenkor ha kinyitod lelked kapuját ott sok szépet találsz. Előkerülnek régi fényképek, emlékek melyekkel felidézheted azokat az együtt megélt időket, amikor mindenki ott volt veled. Nem baj az sem, ha könny szökik a szemedbe, néha jól esik kiadni ami bennünk maradt.

Bak 

(12.22.-01.20.) A horoszkópból kiolvashatók a különböző életterületek sikerei, vagy éppen nehézségei, egy adott időszakra vonatkozóan. Számodra most a megvalósuló vágyak területe a legerősebb. Az egész éved életmód, vagy életstílus-váltásról szólt. Az év hátralévő pár hetében ismerd fel azt a lehetőséget, ami az eddigi munkádra felteszi a koronát! Érzelmi vonalon is pozitív változás indult el. Tanítsd meg gyermekednek, hogy a karácsony nem csak az ajándékvásárlásról szól, hanem ő is szerezhet örömet másoknak. Egy doboznyi apróság, használt játék, ruha nem kerül sokba, mégis nagy segítség a rászorulóknak. Gyermeked pedig minden bizonnyal élvezni fogja a szortírozást, válogatást, csomagolást. Teremts szokást az adakozásból!

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Együttérzés, a többi ember érdekeinek képviselete a legfontosabb számodra a napokban. Mások segítése – elsősorban hasznos tanácsokkal, jó ötletekkel – a te napjaidat is megszépítik. A hivatásodban is egyre több olyan feladat, felkérés érkezik hozzád, amelyek a közösség érdekeit szolgálják. Kiemelkedő szellemi teljesítményre is képes leszel. Ezért még bizonyos esetekben meg is jutalmaznak. Készítsétek el együtt a melengető, forró italt egy zimankós, barátságtalan munkanap után, amikor mindenkinek jólesik az édes kényeztetés! Tejszínhabbal, pillecukorral díszíthető.

Halak

(02.20.– 03.20.) Kapcsolataidat szeretnéd bővíteni. A pezsdítő Merkúr és az energikus Mars is segít téged ebben. A plusz erő birtokában ne legyél türelmetlen! Néhány napig úgy érezheted, hogy csak te akarsz küzdeni, de ez tévedés. Állhatatossággal és valódi célok megfogalmazásával szinte mindent elérhetsz. Néhány elképzelésed azonban túl merev. Rendszeresen szánj időt a gondolataid tisztázására! Az advent a várakozásé, valami szépre, jóra, egy kis csodára. A programok mellett szánj arra időt, hogy átbeszéljétek, vagy csak Te magad átgondold, miért is fontos türelmet és várakozást tanulni a rohanó, mindent azonnal akaró világunkban!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online!