Mindig olyan hideg a lábam…

0
1124
Fotó: 123rf.com

15 perc a láb felmelegítésére és izomzatának erősítésére

Fagyos idő napközben, jéghideg láb este az ágyban… Nem ritka jelenség ez a téli időszakban, még akkor sem, ha jól fűtött hálószobában fekszünk le a nap végén. A zord idő ugyanis kemény megpróbáltatásnak teszi ki a lábunkat.

Lábfürdővel, masszázzsal hamar elérjük a kívánt eredményt, de a lábgyakorlatról se feledkezzünk meg!

5 perc egy jó lábfürdőre

Este vegyünk „váltakozó vizes” lábfürdőt – magunk elé készítve egy meleg és egy hideg vízzel megtöltött tálat. Áztassuk a lábunkat rövid ideig először a meleg, majd a hideg vízben. Ezt a műveletet többször ismételjük meg. Ne felejtsünk el lábsót vagy pezsgőtablettát tenni a vízbe. A váltakozó hőmérsékletű víz felváltva tágítja, illetve szűkíti az ereket, és így élénkíti a vérkeringést.

5 perc masszázs

Nem feltétlenül kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy masszírozással is stimuláljuk a láb vérkeringését, felmelegítsük és ellazítsuk a lábunkat. Vegyünk a kezünkbe egy kis adag zsíros krémet,és kezdjük masszírozni a teljes lábfejet, miközben a kezünkből kikerülő krémmel jótékony bevonatot képezünk a láb bőrén. Aztán a lábujjak következzenek, amikor is végezzünk ujjheggyel simító masszázst, kisebb-nagyobb nyomást gyakorolva a lábujjakra, fentről lefelé haladva. Folytassuk a masszírozást a bokán, majd fejezzük be a vádlin.

5 perc lábgyakorlat

A harántboltozat és a láb izomzatának erősítésére, a vérkeringés frissítésére nincs is egyszerűbb további mód némi lábgyakorlatnál, melyet napi rendszerességgel tanácsos elvégezni. Elég rövid ideig lábujjhegyen járni, és időnként a lábujjakat fel-le mozgatni. Tarthat még a gyakorlat, ha a lábujjak ruganyossá tétele érdekében a talajra helyezünk egy könnyen felvehető, kis tárgyat (pl. ceruzát) és azt igyekszünk megfogni a lábujjunkkal. Vagy teniszlabdát is görgethetünk a talpunk alatt – előre-hátra –, ami jó hatással van az ujjízületekre, de a lábikra izmaira is.

Forrás: Galenus