Szívből vállalt szolgálat: A Béres Alapítvány 5000 üveg Béres Cseppel támogatja a daganatos betegeket

0
384

Február 4-e a rákellenes küzdelem világnapja, melynek alkalmából a Béres Alapítvány 5000 üveg Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek részére. A 12 millió Ft értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek – „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány – részesülnek. A készítményeket Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének adta át.

A rákellenes küzdelem világnapját 2000-ben hirdették meg a betegek testi és lelki támogatására, ugyanakkor fontos feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségre, és kiemelje a megelőzés, valamint a megfelelő kezelés fontosságát és lehetőségeit. Id. dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött a daganatos megbetegedések elleni küzdelemhez, melyben nagy jelentőségű volt azon felismerése, hogy bizonyos nyomelemek nélkülözhetetlen élettani fontossággal bírnak a szervezetben zajló anyagcsere folyamatokban, illetve az immunrendszer megfelelő működésében. 

Béres Klára és Rozványi Tamás

„Alapítványunk megalakulásától kezdve, id. dr. Béres József kutatási eredményeire támaszkodva, kiemelt figyelmet fordít a daganatos betegségben szenvedő embertársaink támogatására. 2000 óta pedig, mióta a világ deklarált nappal figyelmezteti az emberiséget a rákos megbetegedések ellen való bátor küzdelemre, természetes, hogy mi is ott vagyunk az élharcosok között. A karitatív szervezetekkel való együttműködésünk során szerzett tapasztalatokból tudjuk, hogy a betegek számára nagyon sokat jelent a Béres Alapítvány segítsége. Ezért teszünk jószívvel erőfeszítéseket és vállaljuk fel a betegek szolgálatát most is, amikor a bizonytalan gazdasági környezet súlyos nehézségekkel terheli a vállalatokat.” – mondta Béres Klára az adomány átadásakor. 

„A Magyar Rákellenes Liga legfontosabb célja, hogy folyamatosan segítsünk a rákbetegeken. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a Béres Alapítvánnyal már több, mint harminc éve fennálló, jó kapcsolatnak köszönhetően sok tízezer adag adományként kapott Béres Cseppel támogathattuk a daganatos betegeinket. Ők nagyon várják, és örülnek, amikor megkapják, hiszen tudják, hogy ezzel erősíthetik a szervezetüket. Az ő nevükben is köszönöm a Béres Alapítvány nagyvonalú támogatását” – köszönte meg az adományt Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A Béres Alapítvány széleskörű társadalmi tevékenységének egyik alappillére az egészség védelme érdekében való munkálkodás, az egészségtudatosság fejlesztése, az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés lehetőségeinek feltárása, a betegek gyógyulásának elősegítése. Fennállása óta 8 milliárd forintot meghaladó értékben nyújtott termék és anyagi segítséget sok százezer embernek. Az Alapítvány több mint 30 éve tartó jószolgálati munkájában kiemelkedő fontosságú a daganatos betegek támogatása.