Tarján Zsófi (Honeybeast): Ami nem hasznos, azt érdemes elengedni

0
1097

Félelmetes játszma a koronavírussal! De hogyan tovább? Erről kérdeztünk négy híres és méltán elismert nőt, akik megosztották velünk gondolataikat. A Hogyan tovább? – Női szemmel című gondolatébresztő írások szerzői Bencze Ilona színművész, Illényi Katica hegedűművész, Tarján Zsófi énekes és Vészabó Noémi festőművész, író.

Emlékszem, éppen a lemezfelvétel utolsó napján ütött be komolyan a leállás híre, a zenekarral szinte fel se fogtuk. Amikor hazafelé tartottam a stúdióból, kezdett kitisztulni a kép, felfogtam, mi is történik valójában. Lelassultam, akárcsak a világ, már nem nyomtam annyira a gázpedált. Kézben tartottam a kormányt, de a görcsös érzést és a parát elengedtem. Kisebb tempóban, megfontoltan, nyugodtabban haladtam tovább, de haladtam. Így telnek a mindennapok most is. Nem olyan nehéz ez…

Az internet sokat segít abban, hogy ápolni tudjuk a kapcsolatainkat, hogy ne essünk ki teljesen a körforgásból. Szerintem a jövőben sokan döntenek majd úgy, hogy otthonról dolgoznak, nagy lehetőségek vannak az oktatás terén is. Ezek új helyzetek, még nagyon az elején járunk, de ugrásszerű fejlődés jöhet minden téren.

Bízom abban, hogy hamarosan kinyílik a világ, és egy kicsit talán másképp, de újraindulhat a kulturális élet is. Remélhetőleg jobban előtérbe kerülnek az online felületek. Talán ez a helyzet arra késztet mindenkit, hogy jobban megbecsülje a dolgokat. Eleinte sokszor éreztem sokkolónak az élményt, bennem ez ilyen formában tört elő. Aztán elérkezett a szelektálás ideje. Most van idő sok mindent átgondolni. Meg kellett néznem, át kellett értékelnem, hogy a régi világban mi volt hasznos és mi nem, és amit nem érzek annak, azt érdemes elengedni.

A cikk a Patika Magazin 2020/júniusi számában jelent meg! Keresse minden hónap elején a gyógyszertárakban!

A többi interjú itt olvasható:
Illényi Katica
Bencze Ilona

Vészabó Noémi