Újabb balatoni kedvezmények

0
210

Idén tavasztól már a Hévízi Tófürdőben és az új Kis-Balaton látogatóközpontban is érvényes lesz az egész éves kedvezmény. A West of Balaton által nyújtott 20% kedvezmény a pénztárcákra nézve is jelentős, a családok számára alkalmanként több ezer forint megtakarítást jelent.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a kis-balatoni összes látogatóhelyével, a Zobori Élménypark a Balatoni Hullámvasúttal, a Helikon Kastélymúzeum, a Hévízi Tófürdő és a Zalakarosi Fürdő forgalomélénkítő kedvezményrendszer bevezetésével és közös kampányával indítja a 2021-es turisztikai szezont. Egymás belépőjegyeinek felmutatásával 20% kedvezmény igénybevételére lesznek jogosultak a vendégek. Idén tavasztól további két hellyel bővül a szolgáltatók köre. 

A kedvezmény kommunikálására és vizuális megjelenítésére együtt alkották meg a West of Balaton márkát, és azt az egész éves kedvezményt, amelyet a régióba kirándulók élvezhetnek. Az együttműködés stratégiai célokat szolgál hiszen a Nyugat-Balaton öt zászlóshajója egymást támogatva desztinációs célokat valósít meg, a látogatók számára kidolgozott előnyökkel. Az öt szolgáltató partner és település közösen közel 2 milliós látogatószámmal bír évente. 

A West of Balaton márka a partnerek részére azt a régiós versenyelőnyt biztosítja, hogy már otthon, az utazási döntés fázisában megfelelően informálódnak a desztináció nyújtotta lehetőségekről, előre megtervezve a nyaralást a látogatóhelyek programba történő beiktatásával. 

A partnerek kiemelten fontosnak tartják, hogy a kommunikációban, a vizuális ábrázolásban, térképeken a Balaton a Kis-Balatonnal együtt szerepeljen, ugyanis a régió legjelentősebb ökoturisztikai, kulturális és épített attrakciói ebben a térségben találhatók

A bejelentések Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója kiemelte: a nyugat-balatoni régió mindig is élenjárt a térségi együttműködésben, melynek egy újabb fontos mérföldköve adja a mai esemény apropóját. Az itt élők felismerték a desztinációban való összefogás, a komplex élménykínálat fontosságát, amely a jövőben még hangsúlyosabbá válik. Példaértékű, hogy a piaci szereplők nem egymás versenytársaként, hanem együttműködő partnerként jelennek meg, és egymást erősítve, még magasabbra pozícionálják a térséget.

Papp Gábor hévízi és Novák Ferenc zalakarosi polgármester is egyetértettek, hogy a hálózatos együttműködés stratégiai célokat szolgál: a Nyugat-Balaton öt turisztikai zászlóshajója egymást és így az egész térséget erősíti a közös fellépéssel. 

Dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója leszögezte, a gyógytó nemzeti kincs, amely nemcsak a betegek kezelését, hanem a rekreációt is szolgálja, vagyis a minőségibb életet jelenti, az együttműködés pedig lehetőséget ad a látogatóknak az igazán hasznos és tartalmas feltöltődéshez. Kiemelte: az egészségnek, a jól-létnek gazdasági, munkaerő-piaci haszna is van.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője arról tájékozatott, 15 bemutatóhelyükön évente 400-450 ezer látogató fordul meg, a West of Balaton hálózatban a Kis-Balaton Látogatóközponttal, a kápolnapusztai bivalyrezervátummal és a vörsi tájházzal vesznek részt. 

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója úgy fogalmazott, a kiemelkedő térségbeli szolgáltatók közös fellépése minőségi turisztikai termékként jeleníthető meg. Beszámolt arról, az intézményben a kényszerpihenő alatt is folyamatosan dolgoztak, fejlesztettek, jelenleg 12,5 milliárd forintos pályázati portfóliót kezelnek, így sorra születnek az újabb és újabb turisztikai attrakciók. 

Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója pedig összegzésként üdvözölte Hévíz társulását, és kiemelte, a két – más-más profilú – fürdőhely nem konkurens, hanem partner, s a többi szolgáltatóval együtt időjárástól független élménysort biztosíthat mindazoknak, akik a Nyugat-Balatont választják utazásuk célpontjául, amit Vercz Rita, a Zobori Élménypark üzemeltetési vezetője is hangsúlyozott.

A kedvezményrendszerrel kapcsolatos információk elérhetőek a csodalatosbalaton.hu/westofbalaton/  és a heviz.hu  oldalakon, valamint a szolgáltatók honlapjain is.