Melitta horoszkóp (16.12.-18.)

0
368

KOS

(március 21.–április 20.)  Kora reggeltől, egész délelőtt a mély érzelmek kibontakoztatására, lelki érzékenységünk megtapasztalására, intim egységérzés átélésére késztet a bolygók állása. A hét második felétől a fentről érkező sugallatok befogadására testi, lelki, szellemi felkészüléssel, megtisztulással tehetjük magunkat használhatóvá. Vasárnap az egyéni bölcsességek, érvek belső konfliktusoktól sem mentes termékeny vitákká dagadhatnak. Szépítgethetjük, igazgatjuk, eladhatóbbá tesszük saját véleményünket. Ettől talán változik valamelyest a környezet aktuális véleménye is, ahová tartozunk, és hozzájárulhatunk egy lassan kibontakozó, új közösség felemelő kialakításához. 

Heti plusz: Ha nem sikerül a megváltozott viszonyokhoz alkalmazkodni, és a legalapvetőbb pszichés szükségleteinket kielégíteni, akkor rossz lesz a hangulatunk, és szépen lassan különböző negatív tüneteket tapasztalhatunk…

Bika

(április 21.–május 21.) Túlsúlyban vannak most a planéták között a kemény, feszítő, tettekre késztető fényszögek. A Nap, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, az apás planéták mindegyike kap mostanában valamilyen segítő fényszöget. Nem lesz nehéz ezt a hetet a jövőt is gazdagító szeretet, és tisztelet magasabb szintjein megélni. A túlfokozott ünnepelgetés, nyaralgatás, az össze vissza eszem-iszom, dínom-dánom fájdalmassá teheti az emésztésünket. A hét második felétől a bolygók helyezkedése feszültséget robbanthat ki olyan társkapcsolatoknál, ahol általában inkább a szőnyeg alá sepergetik az összezördüléseiket, ahelyett, hogy idejekorán tisztáznák azokat. Az erős Mars miatt mindannyiunknak kicsit nehezebb megőriznie önuralmát. Ahol viszont rendben mennek a dolgok, ott felfokozódik az egymás iránti vágy. 

Heti plusz: A lelki szenvedés, az elégedetlenség és a megoldatlan konfliktusok a neurotranszmittereken, az idegpályákon, a hormonszinteken és az immunrendszer gyengülésén keresztül sok nyomot hagynak a szervezetben, ami negatív hatással van minden szervünk működésére. Valahogy fel kell dolgozni azokat.

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Kellemes napok jönnek a szénakaszálásra, zöldségfélék vetésére, gyógynövények gyűjtésére, és más mezőgazdasági, kertészeti munkákra. Ezt az időjárási előképet az idei szép borok reményének is tekinthetjük. A Nap (a tanár), a Merkúr (a diák) és a Vénusz (a szeretet) egyaránt az Ikrek jegyében, a tudás átadásának, a tanulásnak, az érdeklődésnek a jegyében tartózkodik. Érdemes önvizsgálatot tartani: nem pazaroljuk-e képességeinket olyasmire, amiben nem lehetünk eredményesek, akár a megélhetést biztosító munka, akár a kedvtelések területén, illetve, hogy amit teszünk, azt elég hatékonyan végezzük-e? Most viszonylag könnyen rájöhetünk, milyen akadályokkal, felesleges szokásokkal, tárgyakkal terheljük meg magunkat, és mely képességeink érdemelnének odaadóbb gondozást, jobb közérzetünk érdekében. 

Heti plusz: Aki meg van róla győződve, hogy súlyos beteg, az előbb-utóbb valóban megbetegszik, és prognózisa is rosszabb lesz. A rossz gondolatok és érzelmek leblokkolják agyunkban az előrehaladást, és destruktívan hatnak ránk.

Rák

(06.22.–07.22.) A Mars hatása megnyilvánulhat abban, hogy az önmegvalósító törekvéseinkből fakadó feszültségek megterhelik gyomrunkat. Erre akkor kerül sor, ha önzésünk egy bizonyos mértéken túlságosan szembekerül másokéval. Amennyiben az önérvényesítő küzdelmekben elveszítjük hidegvérünket, annak következménye a kiábrándulás, csalódás lehet barátságok, családok, különböző egyesülések területén. Érdemes figyelni és tudatosan uralni akcióinkat és reakcióinkat, mert most nagyot léphetünk előre önismeretünk útján, és abban, hogy állásfoglalásainkat ne indulataink, hanem szívünk és tudásunk vezéreljék. 

Heti plusz: Szeretni és szeretetet kapni, a barátok társasága, a testben valóságos csodát tud véghezvinni – a lenézés, a bosszúság és az állandóan hibáztatjuk magunkat, ennek az ellenkezőjét váltja ki.

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  Naprendszerünk minden bolygójának és a Holdnak szembetűnően harmonikus, szemlélődésre, cselekvésre, gondolkodásra ösztönző, dinamikus kapcsolatrendszere jön létre. Ez az időszak kedvezően stimulálja képzeletünket, érdeklődésünket környezetünk és a tágabb világ rejtelmei iránt. Mindenütt virágok, az erdők és mezők szinte zengenek a madárkoncertektől, minden törekvés mögött az élet élni akarását, továbbvitelét csodálhatjuk, miközben a teremtés gyönyörködik önmagában. A boldog partnerkapcsolat a legjobb védelem a stressz negatív hatásai ellen. 

Heti plusz: A szeretet és a biztonság érzete enyhíti a félelmeket, az agressziót és a fájdalmakat. A csókolózás, és minden más gyengédség erősítik szervezetünk ellenálló képességét. Tehát mindennap bújjunk össze és turbékoljunk egy kicsit – már csak egészségünk érdekében is!

Szűz

(08.24.–09.23.) Akciókészségünk magas fokra hág. De belső egyensúlyunkból könnyen ki is billenhetünk, fölényessé, szeszélyessé válhatunk. Megsérthetünk másokat, de ezáltal magunk is sebezhetők, támadhatók leszünk. A feszültségeket mégis jobb kiadni, semmint elfojtani; azoknak valamikor úgyis ki kell törniük. Hét közepétől a nyári pezsgés a természet, víz élvezetére késztető hétvégén, a bolygók hatására is tekintettel, tanúsítsunk fokozott elővigyázatosságot a közúti közlekedésben! Vasárnap olyan belső ösztönzéseket kapunk, amitől egyhangú környezetünk eseménydússá válik. 

Heti plusz: Lépten-nyomon elszánt embereket láthatunk, akik nem engednek, akik nem változtatnak álláspontjukon. Kevésbé fogékonyak mások véleményére, és úgy érzik, engedékenységük presztízsveszteséggel járhat. Mi ne kövessük az ő példájukat! 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Érdemes minél több odaadással, átéléssel, közösségekben megélni ezt az időszakot. A Nap, a Földről nézve, hosszan halad júniusban a Tejút, az ősi tudás csillagösvénye előtt. Mindenki saját érzékenysége szerint fogja a fentről érkező, és tudata mélyéről felelevenedő élményeket, és részesíti abból a mellette lévőket. Önmagunkkal, és a másik nemmel, vagy alkalmi közösségünkkel harmóniában, készek vagyunk a váratlan, a most által kínált lehetőségek közös megélésére Ha figyelmünket teljesen lekötik megszokott teendőink, a rutinfeladatok, akkor elvesztegethetjük a Nap frissítő adományait. Legyünk óvatosak a szabadtéri tűzgyújtásokkal, a tűz, a föld és a levegő elemek túlsúlya miatt! 

Heti plusz: Fogadjuk el önmagunkat és törődjünk magunkkal – ez a legalapvetőbb feltétele a jó közérzetnek és a jó egészségnek.

Skorpió

(10.24.- 11.22.)  Ezt a hetet érdemes belső szemlélődésre, békítő, baráti megbeszélésekre, nem pedig keményebb tárgyalásokra, vitákra fordítani. Szellemünk, lelkünk, testünk most töltődhet fel a következő napok nagyobb igénybevételeire. Soron következő teendőinket körültekintően megtervezhetjük, előkészíthetjük azokat. A Vénusz költekezésekre ösztökél, amelyek az életvitel szempontjából akár feleslegesnek tekinthetők.  Lehetőleg csak olyan pénzhez nyúljunk, amire a mindennapi életvitelhez nincs szükségünk! Érdemesebb most költekezés helyett az otthont szépíteni, rendezgetni a kertet, finom ételeket készíteni, és persze élvezni azokat. 

Heti plusz: Ha haragvóan tekintünk a világra, akkor egy idő után a világ is haragosan pillant ránk vissza.

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  A csillagok állása azt mutatja, hogy könnyen elveszíthetjük józan ítélőképességünket. Lecövekelhetünk véleményünk, vagy egy valakitől átvett szemlélet, esetleg egy lényegtelen ügy mellett, anélkül, hogy a megvizsgálnánk, érdemes-e foglalkozzunk azzal. Nem jó időpont ez a vitákhoz, még ha találkozunk is vitára késztetőkkel, kellemetlenkedőkkel. Annál inkább alkalmas önmegfigyelésre, rejtett energiáink alaposabb megismerésére, és annak átgondolására, hogyan hasznosítsuk majd azokat különféle helyzetekben. 

Heti plusz: Gyakoroljon relaxációs technikákat, vizualizáljon pozitív, kellemes képeket! A kellemes emlékek felidézése lassítja a szívverést és csökkenti a vérnyomást. Testünk reagál a belső képekre, amelyeket tudatosan is felidézhetünk, begyakorolhatunk.

Bak 

(12.22.-01.20.)  Ajánlatos figyelni az idősebb, tapasztaltabb emberek, az apák/anyák, a világlátottabbak tanácsaira, módszereire. Ezek nem a semmittevés napjai, most még pihenni is aktívan érdemes. Mire alábbhagy a Nap/Vénusz/Szaturnusz kapcsolatának érvényessége, büszkén tekinthetünk majd vissza az elvégzettekre. Legjobb ezt a tettekre késztető energiát munkába, és bármilyen szükségesnek ítélt életmód, vagy munkakörülmény-változtatásba fektetni. A Plútó a közösséget, a Mars az egyén ambícióit is jelképezi, arra utal, hogy hosszú távú egyéni sikereket is csak a közösség érdekeit tiszteletben tartva lehet elérni. 

Heti plusz: Ha egy dolognak teljesen át tudja adni magát, teljesen elmerült benne, olyan egészséges hatású boldogság érzése töltheti el, amit „flow élmény”-nek (mámor érzete) neveznek. Mikor élte át ezt az érzést utoljára?

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Amit most megtapasztalunk, átélünk, az katartikusan emelkedett, tisztító lelkiállapotot eredményezhet. Ehhez segít hozzá a Nap/Vénusz/Hold/Plútó, valamint a Mars/Neptunusz. Egyéniségünk legmélyéből feltörő érzelmi energiák munkálnak bennünk, amelyekből rossz esetben félelmek, elbizonytalanodások, összetűzések, uralkodásvágy, balesetek, jó esetben viszont ragyogó ötletek, tőlünk szokatlan, nagy teljesítmények fakadhatnak. Ezek a pillanatnyi érzelmek nem állják ki a hétköznapok próbáját, néhány nap alatt alább hagynak, kiégnek. Hasznosíthatjuk viszont ezeket az alkalmi nagy energiákat olyan teendőink elvégzésére, változtatások beindítására, amelyeket már jó ideje meg kellett volna tennünk. A hatalmas erőlködés most nemcsak az emberek egészségét teszik próbára, de hatással lesznek a háziállatok, sőt a műszaki berendezések működésére is.

Heti plusz: Ha rászánja az időt, és képes pozitív képeket felidézni képzeletében, mindig oda tudja varázsolni magát, és bármikor tarthat egy rövid, de üdítő nyaralást egy elképzelt, kellemes helyen.

Halak

(02.20.– 03.20.) A hőséget talán a Nap előtt haladó Vénusz képes lesz kissé mérsékelni, és hoz enyhébb esőket. A verőfény, a meleg mellett, érdemes figyelni a Mars-Neptunusz hatásaira is. Most sokkal érzékenyebbek vagyunk minden természetellenes anyaggal és más támadásokkal szemben. Ezekben a napokban sokkal intenzívebben hatnak a drogok, a szeszes italok, miközben testünket amúgy is megviseli az időjárás.  A Mars-Neptunusz hatásából fakadóan szellemi, lelki támadásoknak, (valós, vagy valótlan) vádaknak is ki lehetünk téve. Viszont fogékonyabbak vagyunk a zene, a művészetek – Vénusz és Neptunusz – iránt. 

Heti plusz: Örvendeztessen meg rendszeresen másokat is csak úgy; ez a legjobb módja annak, hogy saját magunkkal is jobban megbarátkozzunk.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu