Fotó: gettyimages.com

„Jobb úgy rátalálni az útra, hogy menet közben vesszük észre a köveket.” (Jorge Bucay)

Kos

(március 21.–április 20.) Igazán változatos időszakra számíthatsz a szerelmi életedben. Több hullámban érkezik a fellángolás, és lesznek olyan kalandjaid, amikor azt hiszed, hogy most megtaláltad az igazit. Ám a körülmények gyorsan bebizonyítják, hogy túl sokat képzeltél bele abba a bizonyos kapcsolatba. Főleg az utolsó dekádban születettek, a hét közepén csalódások miatt olykor lehangoltak lehetnek, de ezeket a tévedéseket hamar elfelejteti velünk egy újabb nyári flört. Június végén, július elején nem lesz hiány a pörgésből, változatosságból.
Nyári érdekesség, ami szerencsét hozhat számodra: nem tudom hallottál-e a világító kövekről. Natural jade stone néven ismertek. Ezek általában zöldes színűek, és kellő megvilágítás után jó ideig „világítanak. 

Bika

(április 21.–május 21.)

Több Bika szülött elgondolkodik azon, hogy ideje lenne megállapodni. Az érzelmi életed olyan nyugodt és higgadt, hogy mások már-már unalmasnak találják. A nyarad kellemes és kiegyensúlyozott lesz, ha megtaláltad a párodat, és izgalmakkal teli, ha még keresed a királyfit/királylányt. Egyes esetekben egy elkapott, rajongó pillantás akár meg is perzselheti a szívedet. Ez a hét nagyobb erővel ruház fel, mely segít megalapozni hosszú távú céljaidat, közeli és távoli jövődet. Nyáron a málna, eperkvarc fülbevaló, karlánc használata nagyon vonzóvá tesz. Azért azt tudnod kell, hogy ezek az általában gyümölcsnév + kvarc névvel forgalomba hozott ékszerek és egyéb kövek – sajnos – többnyire indiai, vagy kínai üveggyárakban készült mesterséges üvegek. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A születésnapodat még hetekig, ideális körülmények között ünnepelheted. A Jupiter jó kedélyt, optimizmust hozott. Elmélyülhet egy hosszabb ideje tartó kapcsolatod mostanában, azaz még a nyáron. Lehet, hogy egy régi barátság, ismeretség alakul át többé, magasabb szintűvé. Amennyiben párkapcsolatban élsz, előfordulhat, hogy komolyabbra fordul, érzelmileg jobban elmélyül. Állj bármennyire is közel valakihez, az biztos, hogy a következő napokban, hetekben emlékezetes, soha vissza nem térő közös élményekben lesz részetek. Családon belül nem árulsz el mindent a szeretteidnek, de ezt azzal magyarázod magadnak, hogy csak kíméled őket.

Ikrek nőnek az ulexitből készült bármilyen ékszer kiegészítő hozhat érzelmi biztonságot, szenvedélyes pillanatokat. Macskaszemnek árusítják a mesterséges változatát. Nagyon látványos. 

Rák

(06.22.–07.22.) Koncentrálj az élet szép és emelkedett dolgaira! Szeretettel fordulj a családod, a barátaid felé! Uralkodó bolygód most a barátságok, a mulatságok területét erősíti. Bőven lesz részed társasági eseményekben. Felszabadító nyarad lesz, mersz beszélni az érzelmeidről, elvárásaidról. Amennyiben szóvá teszed, hogy mit szeretnél elérni egy kapcsolatban, akkor azt keresheted másokban is, és nem is kell kevesebbel beérni. Az esztétikai érzéked is páratlannak mutatkozik. Energiádat most egy jó kis kirándulással, azon belül is egy pár perces elmélyüléssel fokozhatod pl. a „Pákozdi ingóköveknél”. Baráttal, barátnővel, vagy akár a családdal látogasd meg a magyar Stonehenge-et!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) A Jupiter a második sorsterületeden a biztonságodról gondoskodik. Mindig lesz, aki vigyáz rád, mint egy testőr. Gondoskodik arról is, hogy ne történjen veled különösebb kellemetlenség, ne bántson meg senki, és ne tudjanak kitúrni a helyedről. Lehetséges, hogy az elmúlt időszakban több komoly csalódás is ért. Jó hír, hogy a 2022 nyara helyrerázza a szerelmi életedet, rendezi dolgaidat. Sok rajongód van/lesz, akik segítenek helyrebillenteni az önbizalmadat. De lesz egy valaki, aki igazán különleges lehet számodra. Ne kapkodj, ne siettess semmit, csak figyeld szíved szavát! 

Bizonyára már veled is előfordult, hogy megtetszett egy kövekből álló ékszer, netán találtál valahol egy kis követ amit felvettél, és mai napig őrzöd. Minden egyes kő rendelkezik egy külön, egyedi rezgéssel. Viselete egyesek számára rendkívül kényelmetlen lehet, míg mások számára kiegyensúlyozott, nyugodt hangulatot teremt. A kövek használata során átvesszük azok rezgését, akár ékszerként hordjuk, akár csak magunknál tartjuk. 

Szűz

(08.24.–09.23.) A hivatásodban, a családi életedben is egyre nagyobb szerepet kapnak az anyagiak. Rapszodikusan keresel: amikor várod, késik, amikor lemondasz róla, szinte az öledbe hullik a pénz. Rendkívül jó lesz a kommunikációd. Mindenkit meggyőzöl. Ezzel még azokat az embereket is magad mellé állíthatod, akik korábban elkerültek. Hétvégére végre – valahára képes leszel ellazulni, és nem érzed azt az őrült kényszert, amely arra utasít, hogy tarts mindent irányításod alatt. A következő napokban kellemes élmények, több „én idő” és jó emberekkel való találkozás ontja rád a pozitívumokat.

 Mellette bizonyos kövek hasznosságára is rámutatnék, mint pl. a hegyikristály, ami harmonizálja az összes csakrát, ezáltal kiegyensúlyozza, és revitalizálja a testi, lelki és szellemi síkokat. Mélylélek tisztítóként működik, összekötve a fizikai dimenziót az elmével. 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Néha túlfeszíted a húrt, máskor kedves és engedékeny vagy. Szeszélyességeddel megleped a hozzád közel állókat. A párkapcsolatodban viszont legyél résen, egy korábbi hibád nagyon megbosszulhatja most magát. Szabadgondolkodású révén ezen a nyáron mindent kihasználsz, amit megadnak az égiek. Habár kifelé azt mutatod, hogy te mindenben benne vagy, keresed a kalandot, a forró pillanatokat egy nyaralás, utazás során, mégis azt a bizonyos egészséges határt nem léped túl. 

Szomorú vagy, levert? Ne feledd a gyógyító kövek pozitívan hatnak a szellemre, lélekre, testre. Gyógyhatásuk energiarezgéseikre vezethető vissza, mely kristályrácsos szerkezetükből ered. Képzeld el, hogy tested és minden szerved egy bizonyos frekvencián rezeg. Ha valamelyik szerv kimerül, zavart szenved, más frekvencián kezd rezegni, és kész a káosz. Próbáld ki, találj egy sima, számodra szimpatikus követ, fess rá valamit, és tartsd magadnál!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A nyári napokra jellemző lustaság rád nincs hatással. Végre van időd, hogy az otthonodban szükséges selejtezést elvégezd. Egyre jobban foglalkoztatnak a spirituális kérdések. Lehetőség esetén beiratkozol egy ilyen jellegű tanfolyamra. Sok flörtben lehet részed a hét első és utolsó napjaiban. Sajnos kellemetlen pillanatokat is megélhetsz, mert lesznek olyan személyek, akiket nem, vagy csak nehezen tudsz magadról levakarni. Ha egyenesen kezeled a kialakult szituációkat, akkor nem lesz okod arra, hogy ne élvezd a nyarat, annak örömeit. 

Ezen a nyáron védelmi köved az ametiszt lesz. Ez a mély isteni kapcsolat, a tisztítás és védelem kristálya. Ennek a lila kőnek a színe a halvány árnyalatú levendulától egészen a sötét liláig terjedhet. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Nagy felfedezéseket tehetsz így június végén, július elején. Nem kizárt, hogy végre eloszlik a rózsaszín köd, és rájössz, hogy milyen ember is valójában az, akit eddig istenítettél. Ez a változás nagyon a hasznodra válik, mert végre megalapozott, átgondolt döntéseket tudsz hozni. A Szaturnusz mozgása következtében néhány, korábban lezárt ügyeddel ismét foglalkoznod kell. Az anyagi dolgaidat túl sokáig nézted rózsaszín szemüvegen keresztül. Az előrelátó gondolkodásról és a gondoskodásról ne feledkezz meg! Számos szakrális energiát adó hely található nálunk. Mivel szeretsz jönni-menni, fedezd fel, próbáld ki te is valamelyik közelségét! Figyeld meg, rád miként hat! Bükkszentkereszten található a Boldogasszony köve, melyet évente több százan keresnek fel. Legendáját keresd neten, vagy kérdezd az ott lakókat!

Bak 

(12.22.-01.20.) Lehet, hogy nem kerested a szerelmet, de mégis egy találkozás most megdobogtatja a szívedet. Ne szalaszd el a váratlan boldogságot, mert attól, hogy nem kerestél komolyabb kapcsolatot, időközben még megváltoztathatod a túl merev terveidet. Vannak és lesznek is még bőven olyan találkozások, melyek őszintén boldoggá fognak tenni. Az emberi tartásod próbatétel elé kerülhet. Azért ne izgulj, nagy valószínűséggel jelesre vizsgázol. A munkatársaiddal bánj türelemmel! Lehet, hogy egyikük hatásköri túllépése miatt neked kell tartani majd a hátad. 

Idén nyáron, ha lehetőséged van rá, keresd meg a te jeles kövedet, szakrális helyedet! Lehet ez egy régi templomrom, egy kőtömb, stb. Ezek a helyek beszélnek hozzád, megszólítanak, hívnak. Lehetnek olyan sziklaalakzatok, egyéb földtani, felszínalaktani és víztani képződmények, földrajzi helyek, melyekhez valamilyen szakralizáló hagyomány (helyi monda, eredetmonda) fűződik, illetve amelyeket az ember hitbéli, vallási ihletettségből fakadóan átalakított, megfaragott, amelyek magukon viselik az ember nem profán célú nyomait.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Amire szükséged van, az rád talál. Akár párkapcsolatban, akár egyedül élsz, a szerelemben is új távlatok nyílnak. Élvezetes időszak áll előtted. A segítőkészséged és a kreativitásod határtalan. Olyan hivatásban, ahol sokat számítanak a gyors döntések, eredményes lehetsz. Fontos ismeretségeket is köthetsz. A munka és a párkapcsolat között kellene néha több kontroll. Szívesen töltenél több időt a számodra kedves személlyel, ugyanakkor a hivatásod is sok érdekességet, újdonságot tartogat. Fontos, hogy legyen kivel beszélgetni, hogy élénk társasági életet élj. Ebben a szakaszban az ismerősök, új helyzetek sok pozitívumot hozhatnak.

Magányos vízöntő lelki átlendülésében segíthet pl. a napkő. Remek hangulatjavító, érzelmileg feltölt, és ez a pozitív hozzáállás gyorsan meg is fog látszódni rajtad. A napkő nagyon gyengéden hat, érdemes ezzel próbálkozni, különösen ha a többi, másfajta követ túl erőteljesnek érzed. 

Halak

(02.20.– 03.20.)

Szeretnél mindent pontosan, előrelátóan rendezni. Ugyanakkor időről időre túlzott optimizmus és valamiféle nemtörődömség vesz rajtad erőt. Érdemes lenne néhány napot pihenned, és rendezni a gondolataidat. Mindezek mellett egy családi ügy is nyugtalanít. A Vénusz szépséggel, nagyvonalúsággal, vonzerővel ruház fel. A Mars szervezőkészséget hoz, és megadja az erőt és a lelkesedést, hogy másokat boldoggá tehess. Anyagi szempontból sem lehet okod panaszra. Időnként azonban a meglévőnél lényegesen nagyobb, felhasználható összeget tartanál ideálisnak. Egy külföldi út felpezsdítheti napjaidat. 

A Halak szereti a köveket, mondhatni gyerekkorától gyűjti, csodálja azokat. Ezen a nyáron az aura kvarc emelheti rezgésszintedet. Ha úgy érzed, nem szeretnek, vagy magányos vagy, akkor legyen ez a kő az őrangyalod! 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu