Melitta horoszkóp (08.28.-09.04.)

0
321
(Fotó: 123rf.hu)

Az iskolakezdés az első osztályosoknál, úgy a szülőknél, mint a diákoknál, rendkívüli izgalommal jár. Lássuk, mit mutatnak a csillagok!

Kos

(március 21.–április 20.) Lehetőség szerint tanítsd meg a gyerekednek, hogy mire számítson, ha majd beül az iskolapadba! Légy vele megértő, és ha kell, akkor adj neki valamit, ami majd rád emlékezteti! Első osztályos kis Kos szülött megszeppenve kezdi az iskolát, és mustrálja hasonló társait. Gyorsan talál kis barátot, akivel beszélgetni tudnak.  Nagyobb Kos gyermeknek a Szaturnusz hatása miatt a korábbinál nagyobb felelősséget kell vállalnia majd a tetteiért. A nyári lazaság után nehezen viseli az iskolakezdéssel járó szabályokat, korlátokat, de amint benne van a sűrűjében, gyorsan ráhangolódik a lényegre. 

Bika

(április 21.–május 21.) Első osztályba induló kis Bika csemete izgatottan indul első nap a nagy útra. Lehetséges az is, hogy már előző éjjel nyugtalanul alszik, ami az agyalásának köszönhető. Nagyobb nebuló kiválóan motiválható azzal, ha a jó teljesítményért elismerést, dicséretet kap. Nem baj az, ha megfontolt és kissé lassú, mindennek megadja a módját, semmit sem siet el, őt így kell szeretni. A sportolásra, mozgásra nehezebben vehető rá. Ennek ellenére sem kell hagyni, hogy a tévé, és a számítógép képernyője előtt tespedve élje meg fiatal éveit!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Az első osztály első napja kétségkívül sok-sok izgalmat rejt. Nagy változásról van szó, az élet ettől a ponttól ugyanis már nem csupán a játékról szól, hanem a kötelességről, a fegyelmezettségről, tantárgyak tanulásáról, a leckeírásról is. Bolygóállásai nagyon jók az elkövetkező időszakra, neki biztosan nem kell most komolyabb akadálytól tartania. A döntéshelyzeteket ugyan nem neki találták ki, rosszul viseli, amikor le kell mondania valamiről a többiek javára. Segíteni kell őt abban, hogy megtalálja mindazt, ami igazán érdekli még akkor is, ha szíve szerint mindenbe belefogna! Komoly fejtörést okozhat mind a szülőknek, mind az Ikrek gyereknek a digitális világban eltöltött játék idő. Egy arany középutat érdemes kijelölni és azt követni!

Rák

(06.22.–07.22.) Első osztályba induló gyerkőc tele van álmodozással, izgatottsággal. Segíteni, bátorítani kell őt! Meg kell szoknia, hogy több elvárás van vele szemben, mint amennyi eddigi életében volt. Fantáziavilága rendkívül színes, igazi művészlélek. Az iskolában jócskán feladja a leckét a többieknek a Rák általános érzékenysége, sértődékenysége miatt. A negyedik osztálytól fölfelé a Rák diák társaitól zokon veszi, ha valaki nem szól hozzá, vagy csúnyán néz rá, ilyenkor egyfajta kétségbeesés lesz úrrá rajta. A mások irányában történő megfeleléssel is csínján kell bánni. Ebben az ősz eleji időszakban a Plútó hatásának köszönhetően, hatalmi harcokba keveredhet úgy a kicsi, mint a nagy. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Tisztában kell lenned csemetéd érzéseivel, gondolataival az iskolakezdésről, el kell mondanod neki, miképp, és hogyan működik a kötelező rendszer.  Gyerekként nagyon játékos lesz, képzelete szárnyaló, fantáziája élénk, de ettől függetlenül józan gondolkodású. Szomjazza az elismerést, a dicsérő szavakat. Szülei és a tanárai jó, ha ezzel tisztában vannak. Néhány váratlan fordulatra számíthat az Uránusz jóvoltából, szerencsére azért nem kell eget verő változásoktól tartani, így egészen jól bírja a tanévben történő napi kiképzést. Fontos: ha úgy érzed, hogy a szíved szakad meg, ha ott kell hagynod a gyermekedet, várd meg, míg kiérsz az épületből, s az utcán, a kerítésnek dőlve sírd ki magad!

Szűz

(08.24.–09.23.)  Első osztályba induló kisgyereknek mondd el, hogy padban kell majd ülnie szépen, fegyelmezetten, és figyelni arra, amit a tanító néni mond! A teljesítményét értékelni fogják, délutánra pedig leckét kap. Emellett lesznek ott más gyerekek is, akikkel együtt fog tanulni, a szünetekben pedig együtt játszani. Szorgalmas és kötelességtudó lesz, az sem esik nehezére, hogy betartsa a szabályokat. Tudni kell róla, hogy a félénkebb csillagjegyek közé tartozik, akit környezetének bátorítani kell. Minden rábízott feladatot teljesít, nem morog, és nem ellenkezik. A Föld elem által Szűz gyermek számára, legyen az kicsi vagy nagy, fontos a nyugalom, a biztonság és a kiszámíthatóság. 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Bátorítani, segíteni kell a kisiskolást! A gyermekednek feltétlenül tudnia kell, hogy ha valami gondja van, akkor kihez fordulhat segítségért. Mondd el neki, hogy a tanító nénihez – vagy ha nincs a közelben, akár más osztályok tanító nénijéhez is fordulhat. Legyen első osztályos, vagy utolsó éves, Vénusz bolygó uralja a Mérleg gyermeket, emiatt ösztönösen keresi a szépet és a jót. Nagyon népszerű a társai körében. Született diplomata, aki azt mondja és teszi, amit a többiek hallani szeretnének. Hajlamos ugyanakkor háttérbe szorítani a saját igényeit a többiek elvárásai miatt, számára ugyanis kulcsfontosságú, mit gondolnak róla a körülötte élők. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.)  Elsős lett a gyermeked? Meséld el neki, hogy a sok gyerek, akik körülötte lesznek, mind ugyanabban a helyzetben lesznek, mint ő. Mindenki most kezdi az iskolát, új társak közt, és mindenki kíváncsi a többiekre! Bátorítsd, hogy kezdeményezzen beszélgetést, játékot a többiekkel! Kiváló érzéke van, hogy meglássa az összefüggéseket, intuíciójának köszönhetően nagyszerű emberismerő. Már gyerekként az álcázás mestere, nem szolgáltatja ki magát a környezetének, nem tárulkozik ki egykönnyen. Azon viszont szorgosan dolgozik, hogy a körülötte élőkről minél több információt begyűjtsön. Nagyobbaknak ajánlom, hogy az új tanévben nem birtokolhatnak mindent, amire szemet vetnek, és a társaiktól sem várhatják, hogy úgy táncoljanak, ahogy ők fütyülnek.

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Amennyiben elsős a kisdiák, beszéld meg vele részletesen, hogy fog indulni ezentúl minden hétköznapi reggel. Felkeltek, elkészültök, majd elmentek együtt az iskoláig, ahonnan egészen délutánig nem szabad kijönni. Akkor van vége a napnak, ha az utolsó óráról kicsengettek, és a tanító néni azt mondja, mindenki hazamehet. Nagyobb Nyilas gyermekben túlteng a vállalkozó kedv, ami miatt sokszor követhet el meggondolatlanságokat. Ettől függetlenül nagyon szerethető. Igazi társasági lény. Szívesen kiáll másokért, azokat pedig, akik nem tudnak lépést tartani az osztállyal, örömmel tanítja, támogatja. A csillagok arra próbálják tanítani őt az új tanévben, hogy racionálisabban és józanabbul gondolkodjon.

Bak 

(12.22.-01.20.)  Ha elsős a kicsi lányod/fiad, ne csapj túl nagy felhajtást az iskola körül! Ezzel könnyen ellenkező hatást érhetsz el, a gyereked túlságosan feszült lesz miatta. A szabályok betartása csöppet sem esik a nehezére, józan és materiális gondolkodású, pillanatok alatt átlátja a kacifántos helyzeteket is. Kösd a kicsi lelkére, hogy semmi esetre se álljon szóba senki idegennel sem reggel, sem napközben, sem délután, csak a tanító nénikkel. Nagyobbaknál fontos az önmegvalósítás, amikor valamit a fejébe vesz, attól nehéz eltéríteni. A Szaturnusz az uralkodó bolygója, de arra érdemes felkészülni, hogy a megszokottnál is nagyobb pontosságra, precizitásra, kötelességtudatra, és kitartásra lehet szükség a boldoguláshoz az új tanévben.

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Az iskola ne egy misztikus hely legyen, hanem már iskolakezdés előtt menjetek el, és nézzétek meg, hogy milyen. Legyen a gyereknek ismerős a környezet. Gyakoroljátok be az utat, és integessetek az iskolának, ha elmentek mellette! Gyorsan hozzászokik a kisdiák, ügyes lesz. Nagyobb Vízöntő igényli, hogy különleges tulajdonságaira felfigyeljenek, és elismerő pillantásokkal díjazzák. Szülei és tanárai jobban teszik, ha felkészülnek, arra, hogy a Vízöntő gyermek gyakran kiszámíthatatlan. Az alá-fölé rendelt viszonyt, a szabályokat, a parancsokat rosszul tűri, a körülötte élő felnőtteknek ezen a téren üdvös lenne megtalálni az arany középutat. A szigorú fegyelmezés felbőszíti, a túlzott lazaság miatt viszont elveszítheti az önkontrollját.

Halak

(02.20.– 03.20.) Ne bizonytalankodj, amikor ott hagyod kicsinyedet az iskolában! Gyorsan öleld meg, adj neki puszit, emlékeztesd rá, hogy ki megy majd érte, és hogy mit terveztek a délutánra! Aztán hagyd, hogy a tanító elterelje a figyelmét. Magába szívja a környezetéből érkező információkat és érzelmeket, majd tükröt tartva a többiek elé, pontosan ugyanazt sugározza vissza feléjük. Nagyobb Halak társai és tanárai körében is nagyon népszerű. Kötelességtudatán és felelősségérzetén van mit csiszolni, gyerekkorában nagyon lényeges kitartásra, következetességre és szabálykövetésre tanítani. Uralkodó bolygója, a Neptunusz hatása alá kerül, amitől rendkívül fogékonnyá válhat a kívülről érkező hatásokra. Mindez pedig nemcsak lelki síkon nyilvánul meg, hanem testi érzékenység formájában, például valamilyen allergiaként. Érdemes nagyon figyelni az étkezésére, és minden egyébre, ami érzékenységet okoz neki.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu