„Van valami lelket simogatóan egyszerű és üdítő abban, ha a természetben lehetünk, ha kihasználjuk a szabad ég adta lehetőségeket, ha odafigyelünk Természetanya ajándékaira, és két kézzel ragadjuk meg a tavaszt, a nyarat és az ősz, a tél friss, derült napjait.”
(Sarah Ivens)

Kos

(március 21.–április 20.) Igyekezz visszaemlékezni, majd lezárni életed zavaró tényezőit! Úgy próbáld elérni a célod, hogy később se kelljen folyton attól tartanod, vajon mikor köszönnek rád ismét a régi ügyek! Bár nem tartod magad alapvetően spórolós embernek, most mégis váratlan anyagi kiadások bonyolítják az életed, melyekre nem számítottál. Nem csoda, hogy idegesít a dolog. Általában nem sajnálod a pénzt olyasmire, amire rentábilisnak látod a beruházást, ezúttal azonban rajtad kívülálló okok miatt kell a tartalékaidat kicsit megbontani. Amennyiben veteményeskerttel rendelkezel, kellemes érzéssel tölt el a betakarítás. Sok mindent megkóstolsz, de jó, ha legtöbbet feldolgozod, elteszed télire.

Bika

(április 21.–május 21.) Ha még keresed a párod, a bolygók mostanság szenvedélyes szerelemmel ajándékoznak meg téged. Persze az ismerkedés lehetőségét neked kell megteremtened. Fontos, hogy legyél türelmes, ne várd a sikert azonnal, hanem dolgozz a tőled megszokott szorgalommal. Kitartással, következetességgel érsz célba, és gyűjtheted majd be az elismeréseket. Remek ötleteid lesznek, a kreativitásod pedig szárnyalhat. A hét közepén ráadásul egy extra élménnyel is gazdagodhatsz, amelyre egy jó ideig kellemesen fogsz visszagondolni. Lehet éppen valakivel almát szedni mész, melyből később isteni pite készül szeretteidnek.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Jupiternek köszönhetően különleges őszi utazásokban, számos új élményben lehet részed. Olyasmit tanulhatsz, amit talán korábban félbehagytál, vagy régóta ábrándozol róla. Amennyiben házasságban élsz, gyerekeket nevelsz, társaddal is jobban megtalálod a közös hangot. Minden okod meglehet a bizakodásra, mert a családba egészen biztosan visszatér a béke és a szeretet. Ha egy kapcsolati problémán kell dolgoznod, most jó esélyed van a sikerre. Ahhoz is nagy tehetséged lehet, ha valakinek jó tanáccsal kell szolgálnod magánéleti kérdésekben. Igyekezz most érzékenyen közelíteni minden hozzád fordulóhoz, mert szavaid sokat jelentenek. Hétvégén, ha ráérsz, menj ki a szabadba és gyűjts őszi leveleket, terméseket! Egy vázába, tálba téve csodálatos őszi érzést, hangulatot eredményeznek.

Rák

(06.22.–07.22.) Horoszkópod szerint ellenállhatatlan erővel érkezik a szerelem az életedbe, amennyiben egy ideje már magányban éltél. Az sem kizárt, hogy régebbi barátságból szövődik a szenvedélyes kapcsolat. Ha mégsem kötelezed el magad, mert elég neked a flört, vagy szeretői kapcsolat, az is egy lehetséges opció, de számolj annak következményeivel! Amennyiben párkapcsolatban, házasságban élsz, társad szeretetére, támogatásával egyfolytában számolhatsz. Kisebb vitáktól eltekintve harmóniára, békére számíthattok. A csodás őszi napok lehetőséget adnak különböző programokra, kóstolókra. Ne hagyd ki azokat!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Tehetsz most bármilyen fogadalmat, de a legjobban akkor jársz, ha egyből belekezdesz valamibe, amit már egy ideje tervezel, de valahogy sohasem volt lelkierőd meg is csinálni. Most sikerrel járhatsz, és meg fogod látni, csak az első lépések nehezek, a többi már jön magától. Ha még keresed a társadat, olyan partnert sodor utadba a sors, akire mindig is vágytál, aki hozzád hasonlóan tüzes, mégis finom lelkületű. Ő lesz az, aki mellett biztosan nem érzed unalmasnak napjaidat. Ősz van, ilyenkor készül a legfinomabb szilvás gombóc. Te kipróbáltad már? Bátran vágj bele!

Szűz

(08.24.–09.23.) Bármibe is kezdesz, az eszed a helyén legyen, nehogy a végén elveszítsd, amiket olyan sok időn át kemény munkával szereztél meg magadnak! Ezekben a napokban óvakodj az ismeretlen emberek furcsa ajánlataitól is! A hét legtöbb napja ingadozó érzelmek közepette telik, melyet éppúgy jellemezhet a kitörő öröm, mint a szomorúság, vagy a lehangoltság. Mindennek pedig az oka, hogy sokkal érzékenyebb leszel, mint máskor. Ebben a fogyó Holdnak is nagy szerepe van. Igyekezz azonban kordában tartani eme érzéseidet a külvilág elől, különösen akkor, ha olyan helyen vagy, ahol később elvárják tőled a magyarázatot is! Szeptember közepe lévén bőséggel ontja ajándékait a természet. Fogyaszd a finom gombákat, a gyümölcsöket!

Mérleg

(09.24.–10.23.)  Könnyen lehet, hogy ismerősökön keresztül kínálnak fel neked valamilyen időszerű munkalehetőséget, amelyet érdemes elfogadni. Ezzel a lendülettel megtanulhatsz valami újat, érdekeset. A megszerzett tudás nemcsak nyugodt magabiztosságot, de konkrét előnyöket is hoz, mely valószínűleg pénzügyi gyarapodással is jár majd. Akár brillírozhatsz is ebben a feladatban. Sok a tennivaló, de most képes leszel helytállni. A család nagyon fontos neked, ezért meg kell próbálnod egészséges egyensúlyt találni munka és magánélet között! A héten, annak a vége felé, egy rejtélyre derülhet fény, amely nagy hatást gyakorolhat rád érzelmileg. Otthonodat öltöztesd szép őszi hangulatba! Ihletet bárhonnan meríthetsz, csak körül kell nézned.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A titkos románc izgalmas lehet, de ha párhuzamosan a tartós kapcsolat mellett folytatod, előbb-utóbb biztosan színt kell vallanod, és döntened, melyik utat választod. Amennyiben házasságban élsz, a harmóniáért sokat kell tenned, de erőfeszítéseidet a sors meghálálja. A hét második fele számodra meglehetősen aktív lehet szellemileg, és ez az extra megterhelés időnként ingerlékenységhez is vezethet. Ezekben a napokban fokozottan ügyelj az egyértelmű megfogalmazásokra, mivel a helyzetbe szinte bele van kódolva egy félreértéseken alapuló feszültség! Az ősz beköszöntével, nem baj az sem, ha nincs kerted, de otthonodban a spájzot, vagy a tároló polcaidat nem árt rendbe tenni. Sok esetben okozhat gondot a liszt, dara zsizsikessége, vagy a moly megjelenése.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Nehéz pillanatokat élhetsz át, mivel valakinek, talán akaratodon kívül, csalódást okozhatsz. Változást véghezvinni, új dolgokat beépíteni az életünkbe soha sem könnyű dolog, és mindig lesznek körülöttünk olyanok, akik számára ez elfogadhatatlan lesz. A te igazi erősséged: mindig képes vagy fejlődni az előző önmagadhoz képest. Az elkövetkező napokban a magánéleted is pozitív fejleményekkel lesz teli, amit egy új partner megjelenése, vagy egy régebbi kapcsolat erősödése hozhat meg számodra. Itt van az ősz, itt van újra. Kertedet, ajtódat díszítheted a lombhullató évszak csodáival. Egy csipkebogyóból összeállított kopogtató, vagy a kertbe kitett megunt csizma, örökzölddel, nagyon jól mutat. Lélekemelő, egyben jelzi a melankolikus hangulatot.

Bak 

(12.22.-01.20.) Ha tartós kapcsolatban, házasságban élsz, fontos, hogy a lehető legtöbb időt töltsétek együtt, közös programokat találjatok, és élvezzétek újra egymás társaságát a beköszönő ősz csodáit. Ez a hét is nagyon sok munkával kezdődik, de téged egyáltalán nem zavar majd, hiszen tele leszel lelkesedéssel, lendülettel. Mindig legyél tudatában annak az erőnek, energiának, mely belőled árad! Ha szereted a virágokat, van kis kerted, vagy erkélyed, ne feledd most kell elültetni azokat a virághagymákat, amelyek majd tavasszal virágoznak! Mint például a tulipán, a jácint, vagy a nárcisz. Ezek a virágok az őszi hónapokban még gyökeret eresztenek, és amint a föld fagya kiengedett, növekedni kezdenek.

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Olyan helyzetben találod magad a hét második napján, amely az első pillanatban kissé bonyolultnak tűnik, ám ahogy elmerülsz a részletekben, pontosan látod, hol van a kutya elásva. Nem kell megijedned attól, ami rád vár, sokkal inkább tekints mintegy kihívásként a szituációra. Lesznek majd olyanok körülötted, akik megállás nélkül kárognak, fekete varjakként vészjóslóan keringenek feletted, de te senki véleményével ne törődj! Gyorsan, józan paraszti ésszel legtöbbször ráérzel a megoldásra. És ne feledd, a váratlanul kapott szerelmi vallomás a te korodban egy drága kincs! Akkor is, ha a nagy korkülönbség miatt szinte hihetetlennek tűnik. Épp ezért vigyázz rá, becsüld meg! A szekrény tetejére helyezett birsalmák természetes illatot adnak, és ha jól esik, csak úgy leveszel egyet, megpucolod és megeszed. Nagyon egészségesek!

Halak

(02.20.– 03.20.) Sokan a környezetedből nem hittek abban, hogy benned is megvan az a sikerhez szükséges tudás, akaraterő és kitartás, mellyel komoly eredményeket érhetsz el. Gyakran voltál elkönyvelve valahova, a többi közé kategóriába. Most azonban lehetőséged adódik arra, hogy minden kételkedőnek bebizonyítsd, hogy igenis alkalmas vagy arra, hogy magasabbra helyezett léceket is átugorj. Szerelmi életed rásimul az őszre, annak minden rezgésére. Jól esik együtt sétálni, forró teát iszogatni, stb. Amennyiben még egyedül vagy, keress online felületeken pl. túrázó csoportot, bármit, csak találkozz emberekkel, mert így nőnek a lehetőségek! Otthonodban legyen egy tál kihelyezve, őszi gyümölcsökkel, melyek egészségesek, egyben vonzzák az értékes betakarítást, minden téren.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.h
u