KOS

(március 21.–április 20.) Valakivel, aki ugyan egy másik városban/faluban él, hamar meglelhetitek a közös hangot. Lehet, hogy múló flört, de az sem kizárt, hogy nagy szerelem lesz belőle. Ha kapcsolatban élsz, némi féltékenység adódhat közted és párod közt. Ezt mielőbb tisztázni kell!  Rosszul, vagy egyáltalán nem működő kapcsolatoknál tudomásul kell venni, hogy aminek „lejárt a szavatossági ideje”, azt nem érdemes tartani. A Kos képes arra, hogy visszafogott körülmények között is megtalálja a boldogulás útját. A legfontosabb továbbfejleszteni egyik alapjáraton működő erényedet magadban, ami nem más, mint a türelem. Évszakváltáskor mindig érdemes böjtöt, vagy egy rövidebb tisztítókúrát tartani attól függően, mennyire vagyunk profi böjtölők. Ha nem próbáltál még léböjtölni, elég, ha elsőre csak egy gyümölcsnapot iktatsz be, ettől is remekül felfrissül a szervezeted.

Bika

(április 21.–május 21.)Az elkövetkező, kora tavaszi napokban egy barátságból szerelem lehet. Egyrészt arra kell vigyázni, hogy ne értsétek félre a jeleket, másrészt a bennetek növekvő szeretetet se keverjék össze a szerelem érzésével. Kellemetlen helyzet is alakulhat ebből a zavarból. A tisztázás addig lehetséges, amíg az érzelmek még nem kerítik teljesen hatalmukba a földhöz ragadt Bikákat.  A felszín alatt, ha lassan is, de forognak a gondolatok, mint egy ekhós szekér kerekei. Fontos: a passzivitás a Bika szülötteknél inkább csak látszólagos. A Hold pillanatnyi állása abban kedvez a szervezetednek, hogy minden mozgás, vitamin és/vagy ásványi anyag tartósabban beépül a szervezetedbe. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Életed fontosabb területein várhatók változások: otthon, pénz és a munka. Ezek olyan pillérei létednek, amelyek erősen meghatározzák a napi hangulatodat, sőt az egészségi állapotodat is. Nagyon vigyázz a csalókra és szélhámosokra, akik ezernyi ötlettel próbálnak megszabadítani nehezen megkeresett pénzedtől! Ha egyedülálló vagy, online valamilyen társkereső portálon, vagy egy bevásárlás kapcsán érhet utol Cupido nyila. Bár a dolog vicces, játékos flörtnek indul nagyon is elszabadulhatnak az érzelmek. Amit szombaton, azaz a Telihold napján indítasz el, erős energiákkal bír, azaz  „kihajt”. A friss hajtás színe a halványzöld, ezért használj valamiféle világosabb színű zöld gyertyát!

Rák

(06.22.–07.22.) Ha új kapcsolatokat alakítanál ki, legyen az magán, vagy szakmai jellegű, most kezdj neki! Ha pedig javítanál egy kapcsolatodon, akkor ez a hét a leg alkalmasabb erre. A hét második felében álláspontodat, vagy igazadat kell megvédened támadásokkal, vagy rágalmakkal szemben. Az eset jó alkalom lehet arra, hogy tisztázz olyan dolgokat is, amelyekre eddig nem volt alkalmad. Gyakran vagy védekező állásban, de tudd, hogy amit szeretnél, az megvalósul! Lehet, hogy most még nem így látod, ezért húzod magadra páncélodat. A fürdés, szaunázás, szinte kötelező kiegészítője a tavaszi méregtelenítésnek. Ha teheted, iktass be valamilyen fürdőprogramot forró, majd hideg vizes váltófürdőt! 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Kedvesednek a hét során szüksége lesz a lelki támogatásodra, de az is lehet, hogy egy nagyobb döntésben kéri a tanácsod. Nem lesz könnyű az elhatározás, de ha mellette vagy, már az is sokat jelenthet neki. Ez kapcsolatotok lelki oldalát, az összetartozás érzését erősítheti bennetek. A Hold kedvez az otthonod szépítésében. Díszekkel, virágokkal valódi tavaszi hangulatot varázsolhatsz. Ebben az időszakban fogékonyabb lehetsz a körülötted lévő emberek problémáira, ami arra ösztönöz majd téged, hogy ahol lehetőséged van rá, segíts. A kreativitás és a közösségi szellem kombinációja hat rád.  

Szűz

(08.24.–09.23.)  Egyedülállóként egy régi szerelmed juthat eszedbe, és egyszeriben újjáéledhetnek iránta táplált érzelmeid. A hét elején a munkakedved és a lelkesedésed különösen alacsony szinten lesz, és nagyon nehezen tudod majd rávenni magadat, hogy beállj a sorba és húzd az igát a többiekkel. Pedig ezt meg kell tenned, mivel a kifizetendő számlák jönnek egymás után. Ezekben a napokban tartózkodj minden alkoholtól és káros szenvedélytől, mert ezek fogyasztása nagyon gyorsan kiüt. A hétvégédet erős kettősség jellemzi majd. Délelőtt még a kényeztetésen jár az eszed, délután viszont mehetnéked lesz. Bárhova.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Olyan feladatot vállalsz magadra ezen a héten, amit még nem vagy képes teljesen átlátni. Nincs okod félni, mert jó érzékkel rendelkezel, és ezért biztosan megtalálod a megoldást is. Ha még szingli vagy, olyan társra találsz, akivel tökéletesen kiegészítitek egymást, sőt egymás gondolatait is kitaláljátok. Ez sokszor félelmetes, de ugyanakkor nagy biztonságérzetet adhat. A tavaszi megújulásodat segítheted egy kis böjttel. A böjt megkönnyebbíti az emésztőrendszert, energia szabadul föl, aminek jótékony hatását még önvizsgálatra is fordíthatod. Csak aztán ne lepődj meg, ha az eredmény nem minden aspektusa lesz pozitív számodra!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ne lepődj meg, ha ezen a héten többször is előtör belőled a gourmand. Valami különlegesen finomra vágysz. Kísérletezhetsz új recepttel, meglepően finom dolgokat készíthetsz.  Emellett szánj időt a hűtőben, a spájzban, a kamrában tárolt élelmiszerek átválogatására! Ami lejárt, fonnyadt, ne tárold, dobd ki mielőbb! Könnyedén megérzed mások hangulatait, és ugyanolyan könnyedén megérzed a mások tettei mögött meghúzódó történeteket. A hét közepe lehetőséget kínál, hogy titkos szerelembe ess. Ezt még akkor is nehéz kikerülnöd, ha éppen egy harmonikus kapcsolat közepén élsz. Ahogy közeledik a hétvége, úgy lesz egyre optimistább a világképed. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Végy egy mély levegőt és gondold át, hogy egy okos kompromisszum néha hosszabb távon előnyös tud lenni! Türelmet kell gyakorolnod, mivel valami, amire már nagyon vársz, később következik be a tervezettnél. Légy gyakorlatias és a fennmaradó időben töltsd hasznosan az idődet! A Hold erős hatása miatt érdemes többet relaxálni, meditálni, s finom és lágy dallamos zenéket hallgatni. Ezzel tompítani lehet a szombati Telihold zavaró hatását. Amennyiben száraz az idő, valamelyik nap tedd ki az ágyneműidet szellőzni! Szombaton, vagy vasárnap kisebb magánéleti viharra készülhetsz, de ez hosszabb távon nem érinti a meglévő kapcsolataidat. 

Bak 

(12.22.-01.20.)  Csábításnak leszel kitéve, de hogy ennek végül mennyire engedsz, az csakis rajtad múlik majd. Lehet, hogy most nagy önuralomra lesz szükséged ahhoz, hogy ne kövess el valami végzetes hibát. Tudod, mi a helyes lépés, csak néha nagyon nehéz úgy is tenni. Szerdától érzékenyen és megértően kellene viszonyulnod egy, a környezetedben fellépő problémához. Értékeld a jó dolgokat és segítsd helyrehozni azt a hibát, melyet egy számodra fontos ember vétett! Lelki, testi vonatkozásban szükséged van a tavaszi megújulásra. Egyszerűen betarthatók a zöldség és gyümölcsnapok a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A kemény munkához sem energia, sem pedig lelkesedés nem áll a rendelkezésedre. Így ha nem szeded egy kicsit össze magad, csalódást okozhatsz magadnak, és másoknak. Nehéz ilyen helyzetben felállni és összeszorított foggal továbbmenni, de neked most lehet, hogy erre kellene törekedned. Elhízott, magas koleszterinszinttel élő társadalmunkban vallási okokon kívül is mindenkinek érdemes lenne legalább negyedévente néhány napos tisztulásra, böjtölésre elszánnia magát. Tavaszelőn sokunkat fáradság gyötör. Egy kis önmegtartóztatás ezen is segíthet. Soha ne veszítsd el a hitet önmagadban! A hét második felében egy szenvedélyes vita várhat rád, talán az elfoglalt pozíciódat, vagy vezető szerepedet kell megvédened egy ügyben. Légy határozott, de óvakodj a heves érzelemnyilvánítástól, mivel az csak eltereli a figyelmet a lényegről!

Halak

(02.20.– 03.20.) Ezekben a napokban az életed legtöbb területén pozitív hatások érnek, amit tovább fokoz a tavaszi várakozás, mely ilyenkor úrrá szokott lenni rajtad. Legnagyobb meglepetésedre többször is füllentésen kaphatod kedvesedet március elején. Mielőtt vérig sértődsz, azt is gondold át, mi vezérelte! Természetesen át kell beszélni a dolgot, de az őszinteségen és a kommunikáción most csiszolnotok kell! Ahogy a víznek mederre van szüksége, úgy vágyik a Halak a stabilitásra. Szépségedet, varázsodat tiszta forrásvíz ivásával növelheted. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu