Fotó: gettyimages.com
Szent Márton-dal
Szent Márton hóban lovagolt,
lova a szélnél is gyorsabb volt.
Szent Márton lovagolt vígan,
meleg köpenybe burkoltan.
A hóban koldus vacogott,
nem viselt mást, hitvány rongyot.
“Ó, légy a segítségemre,
vagy megvesz az Isten hidege!”
Húzza Szent Márton a gyeplőt,
megáll a didergő előtt.
Szent Márton éles szablyája
a meleg köpenyt szétvágja.
Felét Szent Márton od’adja,
koldus hálásan fogadja,
de Szent Márton már vágtat el
köpenye másik felével.

Kos

(március 21.-április 20.) November második hete máris feszültségekkel indul. A szembenállások pedig mindenkor ellentéteket, vitás helyzeteket jeleznek. Nem lesz könnyű, de valahogy mégis el kellene kerülnöd a veszekedéseket! Semmi sem érhet annyit, hogy rosszul érezd magad, és másoknak is pokollá tedd a hetét. A hétvége ráadásul csodaszépen alakulhat, látványos Márton napi programok várnak az ország minden területén. 

Bika

(április 21.–május 21.) Az egész heted hangulata attól függ, hogy a konfliktusokkal terhes napokat hogyan kezeled. A bolygók és a Hold pillanatnyi állása rendkívül érzékenyen érint most téged. Könnyen megsértődhetsz, és azt hiheted, hogy mindenki ellened van, holott ez nem igaz. Szerencsére gyorsan elmúlik ez a hullám, és majd a hétvégén megéltek visszaadják az emberekbe vetett hitedet. Ne feledd feldobni, megünnepelni a november 11-ét! Azt mondják, aki Márton napján ludat nem eszik, egész évben éhezik. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Valaki, akiben megbíztál, olyasmit tesz, amin komolyan megbántódsz. Mielőtt megszakítanád vele a kapcsolatot, gondold át újra, valóban annyira súlyos a sértés? Jó hír, hogy másnap, lesz egy kitűnő levegős fényszög, ami feloldja ezt a feszültséget. A hétvégédet beragyogja egy szépséges bolygóállás, ami érzelmileg és anyagilag is gazdagít téged. A Márton napján elfogyasztott liba mellcsontjából megjósolható, milyen lesz a tél. Ha barna volt, esős, ha fehér, akkor havas telet vártak. 

Rák

(06.22.–07.22.) Vértezd fel magad munkahelyi és családi összezördülés ellen! Elkerülhető a viszály, de csak abban az esetben, ha nem veszed személyes sértésnek, amit a másik mond, vagy tesz. Tudj róla, másnapra ennek nyoma sem lesz! Pénteken remek diskurzusba csöppenhetsz, ami nagy jelentőségű információt hozhat neked, ha nyitott vagy. A hétvégédet egy meglepetés színesíti, ami érzelmileg is megérint, sőt akár könnyeket is csalhat a szemedbe. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  Ez a hét bőven tartogat olyan feladatokat számodra. ami érzékenyen érinti a pénzügyeidet. Meg kell gondolnod minden kiadást, máskülönben fénysebességgel mínuszba kerülsz. Csütörtökön a Hold–Vénusz, pénteken a Hold–Jupiter nézőpontbeli különbségeket mutatnak. Jobb lenne, ha most nem feszegetnél erőszakosan semmilyen témát! A hétvégéd ehhez képest ajándék lesz.

Szűz

(08.24.–09.23.)  A hét eleje békésnek ígérkezik, ami egyfajta vihar előtti csend. Másnap, a Hold összeütközést hozhat. Lehetőség szerint kerülj minden konfliktust, ne menj bele semmilyen vitába! A napokban várható egy olyan bolygósállás, ami a kommunikációt nehezíti. Szóval kihívás a belső béke, önuralom és a türelem megtartása. Mindent kipihenhetsz a hétvégén egy szép, összebújós estének köszönhetően. 

Mérleg

(09.24.–10.23.)  Tedd meg önmagadért, a lelki békéd megőrzése érdekében, hogy nem veszed át mások feszültségét, idegességét! Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is lesznek olyan bolygóállások, amelyek rád nem hatnak, csak és kizárólag akkor, ha bevonódsz a többiek rohangálós, kapkodós problémáiba. Semmiképp se tedd! Segíts, ha kérik, de csak akkor! Ha mindezt ügyesen abszolváltad, jön a várva várt hétvége. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Mindenkivel elnézőnek és toleránsnak kell lenned, ha nem akarsz másokat megbántani. Azt fogod tapasztalni, hogy kedden, csütörtökön mindenki érzékeny, sőt sértődékeny lesz. Ne aggódj, gyorsan elmúlik ez is! Már másnap kárpótol az ég egy csodás fényszöggel. Ez csak az előfutára annak, ami hétvégén közelít feléd, ugyanis az majd megsimogatja a lelkedet. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Ébredéskor fontos lenne, hogy emlékezz az álmaidra, mert azok jövendölési erővel bírhatnak. Ha fel tudod idézni, gyorsan keresd azok jelentését, vagy írd le, és később megnézed! Közben ne felejtsd el megöntözni a növényeket, mosni, és sok folyadékot inni! Nemcsak a növényeknek van szüksége vízre, hanem a szervezetednek is… 

Bak 

(12.22.-01.20.) Úgy fogod érezni, egyszerre kell megfelelned otthon és a munkahelyeden is. Azzal gyötröd magad, hogy erre semmi esélyed, holott ez csupán mostani, átmeneti motiválatlanság. Tudd, hogy másnapra az egész elillan, innentől békésebb napok következnek. Ennek köszönhetően simábban haladhatsz a munkáddal otthon és bent is. Hétvégén válassz valami kellemes őszi programot, legjobb a természet lágy ölén.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Védett vagy ezen a héten, téged ugyanis nem érint közvetlenül semmiféle bolygószembenállás. Mondhatjuk azt is, hogy egy olyan réteg van/ lesz rajtad, aminek köszönhetően lepereg rólad minden feszültség. Ettől érzéketlennek tűnhetsz, ami nem tesz népszerűvé. De ennek most nincs jelentősége. A hétvégéd szerelmesnek, romantikusnak, sőt, szentimentálisnak ígérkezik.

Halak

(02.20.– 03.20.) A pénztárcádon a bolygók és a Hold állása könnyen léket üthet. Komolyan vissza kell fognod a költekezést! A hét második fele alkalmas a tárgyalásra, egyeztetésre, beszélgetésre. Különösen a péntek nagyszerű, ha beszélgetni, vagy szórakozni akarsz. A hétvége meghittnek és szeretetteljesnek ígérkezik, főleg, ha számodra szeretett személlyel töltöd. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online!