Beszélgetés Falusi Mariannal – Jó hozzáállás kell az élethez

0
15269

Nem vagyok kertszakértő, de nagyon fontos a kapcsolat a természettel. Bika jegyű vagyok, így nagyon kötődöm a földhöz, pihentet, imádok például metszeni. Minden nyarat együtt töltöttem a nagymamámmal, a Balatonon, megtanultam főzni, kapálni. Egyszer lejött egy osztálytársnőm, fel kellett ásni a kertet, nagymamám nagyon szigorú asszony volt, de megtanított sok mindenre. Az néha baj, ha ember valami készen kap…

Névjegy

 

Falusi Mariann 1959, április 22-én született, Barcson.
Artisjus-díjas énekesnő, A Pa-dö-dö együttes tagja, televíziós, rádiós műsorvezető.
1983-ban a Ki mit tud? tehetségkutató verseny győztese lett, dzsesszénekes kategóriában.
Zenés darabokban játszott Szegeden, Diósgyőrben, Szolnokon, Budapesten.
2007-ben a Csillag születik, 2012-ben a Megasztár zsűritagja.
Lang Györgyivel népszerű műsort vezet a Klubrádióban.
Önálló estekkel, koncertekkel, színdarabokkal járja az országot.
(Két teknős, Peti a kutya és Rozi, a süni bóklásznak  kertjében.)

 

 

  • Hogy érzed magad a Hét boszorka című zenés darabban a Centrál Színházban?

Nagyon jól, szeretem. Most megy a Centrálban, de nyáron majd leköltözik a darab Keszthelyre. Imádom, semmit nem csinálunk, csak eléneklünk néhány számot! Úgy értem: nincsen móka és játék, hanem koncertszerűen megy a dolog. De együtt állni a színpadon egy Kossuth-díjas színésznővel, Básti Julival és a többiekkel, nagyszerű dolog. A közelmúltban vendége lehettem Presser Gábor turnéjának,  templomokban, zsinagógában muzsikálhattunk közel három órát. Csodálatos élmény volt!

  • Az idén 25 éves a Pa-dö-dö…

Igen, csináltunk koncertet gyereknapon a Vidámparkban, hiszen úgyis bezár,- nagyon hiányozni fog.  Legközelebb augusztus 16-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz egy nagy Pa-dö-dö koncert.

  • Mit jelent Neked, hogy 25 éves lett a Pa-dö-dö?

Nem nézzük mi a mérföldköveket, az jó, ha az egész év ünnep. Nem tetszik az, hogy csinálunk egy nagy bulit, ünnepeljetek minket, de vegyétek meg a drága jegyeket.

  • Vann készülőben lemezed?

Igen, az lesz a címe, hogy „Ajándék”. Megkértük azokat az embereket, akikkel dolgoztunk az elmúlt 25 évben, hogy írjanak számokat: Presser, Bródy, Novai, Pierrot, Hajós…ez lesz a mi ajándékunk! Ebben az évben elkészül a CD.

  • Tanítasz, színházban játszol, műsort vezetsz, önálló műsoraid vannak…

Szeretnék két műsoromból csinálni hangoskönyvet. Ahová megyünk az országban, mindenhol kérik, ezért tervezem. Az egyik, Marton Kati „Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot” című könyvén alapuló válogatásom, abszolút eklektikus zenei anyag, Sárik Peti, Szirtes Edina Mókus és Danis Lídia a partnereim. És van egy  Szerb Antal estem, a címe: Mit ér az Antal, ha Szerb? Szerb Antalról  keveset tudunk, azért vettem elő újra. Nem elég, hogy valaki elolvassa az „Utas és holdvilágot”, jobban kellene figyelnünk a világra és egymásra.

  • Mik a további terveid?

Závada  írt cigány művészekről könyvet, (Korniss Péter-Závada Pál: Egy sor cigány-Mai magyarok, a szerk.)  a Rózsavölgyi Szalon partner abban, hogy egy szabad asszociációs zenei válogatással fellépjek. Nem cigányzenét szeretnék játszani, hanem cigány hangszereléssel dalokat előadni.Mindig egy valakire fókuszálna a műsor, aki személyesen is jelen lenne, de a többiekről szóló dalok  minden előadásban elhangoznak. Ezeknek a fellépéseknek van miértje: lehet viccesen énekelgetni, de kell, hogy a téma legyen okos, értelmes, és valamire felhívja a figyelmet. Nem ilyen nagy erőszakos kiállás ez, hanem fontos és izgalmas.

  • Anyukád jól van?

Jól van. Két éve megműtötték, de ő elképesztően derűs és jó fej. Kapott egy lórúgásnyi „kemót”, és még különböző erősítő készítményeket. Ő agykontrolozott régen, elmondta nekem, úgy képzeli el, hogy a betegségéhez már semmi köze, túllépett rajta, elengedte. Nagyon szeretem őt. Az az egy év nehéz volt, de ő minden nap tornázott, meg akart gyógyulni. Elképesztő jó a hozzáállása az élethez, szerintem csak így lehet. Az emberi szervezetnek van egy gyógyulni akarása, ez működik. Engem mindig kérdeznek a fogyókúráról, azt hiszem, ha nem zabálok, naponta sok vizet iszom, elhagyom a cukrokat, szénhidrátot, abban a pillanatban a szervezetem reagál és fogyok. A folyadék kimossa a mérgeket a szervezetből, nagyszerű dolog!

  • Pihensz is néha?

Sajnos nagyon keveset vagyok itthon, de itt csicseregnek a madarak és néha már az elég. Az utazás nekem a pihenés, amikor elmehetek, mert ki kell állni a hétköznapi dolgokból, kívülről az ember másképpen látja már a világott, a nehéz helyzeteket is. Ha lehetőséged van egy kicsit kilépni, akkor távolabbról látod a nehézségeket, szeretteid jól vannak, örülhetsz nekik, minden rendben.
Utazni jó lenne sokat! Az utazás spirituális érintés.

  • Ha egy tündér eléd állna és kívánhatnál egy utazást, hová mennél?

Anyukámmal mennék  hajózni, vagy elvinném a Tadzs Mahalhoz, mert tudom, hogy nagy álmát váltanám valóra.

Vészabó Noémi