Bakancslista

0
391
Fotó: 123rf.com

A vágyaknak nem kell időkorlátot szabni, azokat bármikor le lehet jegyezni és bármikor meg lehet valósítani.

Divatos lett mostanában a „bakancslista”. Talán van is, aki eljátszott már a gondolattal, hogy készít egy személyes kívánsággyűjteményt, tele csupa számára kedves dologgal (elsősorban tevékenységgel). Ki tudja, talán ténylegesen le is gyártotta már ezt a listát? Készített belőle
színes gondolatbuborékokat, válogatott fotókat, esetleg rajzolt hozzá szimbólumokat is. Különösen évkezdéskor kerül elő sokszor a bakancslista-készítés gondolata. A vágyak sokszor egész életünkre vetítve fogalmazódnak meg egy ilyen listán. Megmutatva, hogy milyen személyes szükségletek vezetnek bennünket. Ezek a listák megmutatják, hogy mi az, ami foglalkoztat bennünket. Szükségleteink mintázata rajzolódik ki bennük. Ahogy pedig mögéjük nézünk, gondolataink és érzelmeink – tehát belső mozgatóerőnk is őszintén megmutatja magát néhány pillanatra. A haladó „úton járók” a vágyakból tudatosan terveket is készítenek. Ők komolyan veszik a belső hívást és megpróbálnak utánajárni, vajon mi dolguk van azzal a visszatérő kóbor elgondolással.

Mások meg sokszor öntudatlanul teremtik meg legmerészebb vágyaikat, meg is feledkezve arról, hogy milyen régóta és mennyire nagyon akarták ezeket. Mindenkinek megvan a maga életfilozófiája, hite, világnézete. De talán általános érvényű igazságként kijelenthető:

Testünk-lelkünk sóvárog az újabb és újabb megtapasztalásokra, amikben nem is igazán a puszta történés a fontos, hanem a mögöttük megbúvó érzelmi hatás.

Fotó: freepik.com

Szó, ami szó, vágyakozni jó, valóra váltani a vágyakat még jobb. Az élet szépségével, jóságával, izgalmával, örömével, érdekességével és kihívásaival szembesülni lélekformáló dolog. Többek leszünk általuk, önmagunkról és a világról szerzett felismeréseink pedig messzire repíthetnek bennünket. Játsszunk valami érdekeset!

Egy kis elcsendesedés kell hozzá. És egy őszinte beszélgetés önmagunkkal. Egy ilyen tiszta pillanatban elő tudnak kerülni álmaink, vágyaink és igényeink. Aztán már csak az a dolgunk, hogy kezdjünk is velük valamit a valóságban. Ezt a bakancslistát most a 2024-es évre állítsuk össze. Azokat a vágyakat vegyük csak elő, amiket idénre kívánunk magunknak.

Megvannak a vágyott dolgok? Ha ezeket kiírjuk egy jól látható helyre, vagy valahogy vizualizáljuk, esélyt adunk arra, hogy be is hívjuk őket az életünkbe. Hinni kell a gondolatok erejében! Izgalmas úgy hozzákezdeni valamihez, hogy ezeket tudati szintre hozzuk. Próbáljuk ki!

Csoba Ildikó

A cikk a Patika Magazinban jelent meg. Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!

2024. március