Fotó: gettyimages.com

Volt már olyan érzése, hogy egyszer csak megvilágosodott? Olyan összefüggéseket fedezett fel az életében, melyet korábban sohasem látott ennyire tisztán? Nem értette pontosan, hogyan lehet valaki ennyire szimpatikus vagy unszimpatikus? 

Az előző cikkekben folyamatosan a karma asztrológia fontosságára hívtam fel a figyelmet, most pedig a teljes elemzést szeretném ismertetni. Milyen lépései vannak, mit kell tennünk, hogy személyiségünk fontosabb jellemvonásait megismerjük. Ahhoz, hogy megoldást találjunk a különböző problémáinkra, más-más elemzést használunk. Azonban minden elemzés kiindulási pontja azonos, ami nem más, mint a születési horoszkóp (radix).

A születési paraméterek (dátum óra, perc pontossággal és hely) alapján  számítógépes program segítségével lehet elkészíteni a radixot, amely megmutatja, hogy a világra jöttünk pillanatában milyen volt az égitestek állása. Láthatjuk, hogy a Nap, a Hold, illetve a különböző bolygók a 12-féle életterület melyikén álltak, milyen állatövi jegyben, és egymással milyen fényszögeket alkottak. Ezekből a szimbólumokból vonhatunk le következtetéseket jellemvonásainkra, sorsfeladatunkra.

Milyen információkat lehet megtudni különböző elemzésekből?

1. Teljes karma asztrológiai elemzés

A radix elemzésével megismerhetjük jellemvonásainkat (külső, belső tulajdonságainkat), ösztönös cselekvésmintáinkat, tanulandó feladatainkat, életutunkat. Összegyűjtjük azokat a tulajdonságokat, képességeket, amelyeket a múltból hoztunk, és kiválóan tudjuk a mindennapi életünkben alkalmazni.

A szorongásaink is napvilágra kerülnek. Látjuk, hogy ezek milyen életterületet érintenek, a fóbiák mögöttes okait is megfejthetjük. Igen fontos, hogy mindig megvitatjuk a szorongások oldásának lehetőségeit is. Felfedhetőek a karmikus nehezítések is. Ezáltal megérthetjük az életünk azon eseményeit, melyek nehézséget, gyötrelmet, szomorúságot okoztak.

Gyakran okoz mély megértést, megvilágosodás érzést. Olyan összefüggéseket fedezünk fel az életünkben, melyet korábban sohasem láttunk ennyire tisztán. A betegséghajlamokat is végig nézzük, meglévő betegségnél keressük a probléma gyökerét. Azt is megnézzük, hogy mennyire vagyunk a helyünkön, csináljuk-e az életfeladatunkat, ideális-e számunkra a munka, amit végzünk.

Sokaknál létfontosságú, hogy a tehetségüket hatékonyan pénzzé tudják tenni. Vizsgáljuk az erre vonatkozó lehetőségeinket is, hogy konkrétan milyen jellegű az a tevékenység, am a leginkább jövedelmező.

Lehet olyan bolygóállás ezen a területen, ami a bevételek ciklikusságát mutatja, vagy a meglévő vagyon hirtelen elúszását. Ezek oldására kiváló megoldásaink vannak. Sokszor a sorsküldetésünket nem látjuk tisztán, csak megérzéseink lehetnek erre vonatkozóan. Az elemzés abban is segít, hogy tisztán körvonalazódjanak a célok.

2. Előrejelzés (prognózis)

Lehet egy éves előrejelzést (solar revolution) készíteni, amely az adott évi születésnapunktól a következő születésnapunkig terjedő időszakot öleli fel.

Megtudhatjuk, mire számíthatunk abban az évben, mely életterületen milyen események, nehezítések, segítségek várhatóak. Ha kíváncsiak vagyunk alkalmas-e az időszak a tervezett eseményeknek (házasságkötés, álláspályázat, lakásvásárlás) erre is választ kaphatunk. 

Ritkább esetben a havi előrejelzés (lunar revolution) lehet a segítségünkre. Itt az időintervallum szűkebb, az adott holdhónapot jelenti. Akkor van jelentősége, ha egy fontos döntés, tárgyalás, vizsga, vagy aktuális helyzet tisztánlátásához szeretnék segítséget kapni.

3. Összevetés (szinasztria) 

Összevetés készítése során két ember születési képletét vetítjük egymásra. Ebből az összevetésből megállapítható, hogy mi a találkozásuk célja.

Sokszor előfordul velünk, hogy valaki elsőlátásra szimpatikus, mások pedig ellenszenvet váltanak ki.  Az összevetéssel erre is találunk magyarázatot. Látjuk volt-e előző életbeli kapcsolódás, akkor mit csinálhattunk együtt, karmikus volt-e a jelen találkozás. Együttélésnél nagy segítség lehet annak a vizsgálata, hogy hogyan tudunk közösen együttműködni, miben tudjuk egymást segíteni, a konfrontálódásoknak mi az oka, hogyan lehet ezeket oldani.

Kiváló lehetőség, ha meg akarjuk érteni a gyermekünkkel, kollegánkkal, barátunkkal való kapcsolatunkat. A szerelmi viszonyok analizálására is tökéletes. Megnézhetjük, hogy jó házasság lesz-e kapcsolatunkból, milyen lesz a közös életünk. 

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph. D.
www.asztrologiaelemzés.hu/kapcsolat

Vajon üzennek a csillagok?

Miben segít a születési képletünk?